Saltar al contingut principal

Capturades més de 400.000 paquets de tabac al port de València

  • La Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana de València va intervindre la mercaderia quan l'organització pretenia la seua reexportació amb destinació a Alemanya
  • És el tercer contenidor amb tabac de contraban que s'intervé a València este any

18 de setembre de 2023.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han confiscat, el passat dia 5 de setembre, 406.500 paquets d'una reconeguda marca de tabac al port de València.

La Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana de València, integrada per funcionaris de Vigilància Duanera i de la Unitat d'Anàlisi i Investigació Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil del port de València, han realitzat les investigacions necessàries per a la intervenció dels més de huit milions de cigarrets que es trobaven en l'equipament objecte d'investigació.

El contenidor que albergava el tabac de contraban va anar baixat al port de València el passat dia 17 de juliol. Després de diverses setmanes depositada en una terminal del port sense que l'organització contrabandista presentara documentació per al despatx d'importació, va desistir de la seua previsió inicial d'importar la mercaderia, probablement davant les sospites de què la Duana poguera haver detectat este carregament il·lícit.

Posteriorment, l'organització va intentar introduir el contenidor a la UE per un altre port, motiu pel qual va presentar una declaració per a la reexportació de la mercaderia amb destinació a Alemanya, moment en el que la Unitat d'Anàlisi de Riscos va prendre la decisió d'actuar sobre el contenidor, revisant seu contingut i descobrint les 406.500 paquets en el seu interior.

Esta operació contra el contraban de tabac és la tercera que es realitza al port de València del començament d'any ençà per l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, havent impedit l'entrada de més d'1.451.000 paquets de tabac, per un valor superior a 5.859.000 euros.

Per a combatre l'activitat de contraban de cigarrets per part dels grups criminals, es desplega la tasca tant de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, com de Guàrdia Civil, amb la coordinació de la Duana Marítima de València, que lluiten contra estes activitats il·legals duent a terme captures com la corresponent a esta operació, que continua oberta.