Saltar al contingut principal

Acord Multilateral sobre intercanvi automàtic d'informació relativa a ingressos obtinguts a través de plataformes digitals

El BOE de 19 de setembre publica l'Acord Multilateral entre Autoritats competents sobre intercanvi automàtic d'informació relativa a ingressos obtinguts a través de plataformes digitals.

Cal recordar que tal com es va recollir a la Newsletter 32/2023, la Llei 13/2023, de 24 de maig, modifica la Llei general tributària incorporant una nova disposició addicional que té per objecte establir una nova obligació d'informació i de diligencia deguda, relativa a la declaració informativa dels operadors de plataforma obligats en l'àmbit de l'assistència mútua. Els “operadors de plataforma obligats a comunicar informació” hauran de complir tres tipus d'obligacions. En primer lloc, les normes i procediments de diligencia deguda que han d'aplicar sobre els venedors per a obtindre i verificar informació sobre els mateixos. A més, han d'estar registrats en el cens en els termes en els que es determine reglamentàriament. Finalment, una vegada obtinguda la informació han de subministrar-la a l'Administració tributària.

L'acord ara publicat té per objecte permetre l'intercanvi automàtic de la informació recollida per les diferents administracions, millorant el compliment de les obligacions fiscals internacionals, amb subjecció a la confidencialitat i altres garanties.

Pots consultar el text íntegre del conveni en el següent enllaç Disposició 19657 del BOE núm. 224 de 2023