Saltar al contingut principal

Desmantellat un cultiu hidropònic de marihuana en una finca rural de Motril on han confiscat diverses armes

  • El detingut és un home de nacionalitat lituana i 58 anys d'edat sense antecedents policials
  • La instal·lació desmantellada comptava amb dos cultius hidropònics, una habitació per a l'assecat i un armari de germinació
  • Durant el registre s'han intervingut 5,5 quilos de picada de marihuana envasada, 1,8 quilos de sumidades florides de marihuana, 27 plantes en avançat estat de floració i 145 plantes de menor tamany
  • En la mateixa finca també ha confiscat una pistola-ballesta, 180 cartutxos de diferents calibres i una envasadora al buit

Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de Motril, en una operació conjunta amb Agents de la Policia Nacional, han detingut en una finca rústica d'aquella mateixa localitat a un home de nacionalitat lituana i 58 anys d'edat sense antecedents policials, com presumpte autor dels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluït elèctric després d'haver localitzat a l'interior del seu domicili una instal·lació amb cultius hidropònics, 172 plantes de marihuana i més de set quilos entre picada i sumidades florides de la mateixa especie.

La investigació policial va començar després de rebre certa informació en la que s'apuntava a una finca rústica de la localitat de Motril com possible punt de cultiu i elaboració de marihuana. Després de realitzar els esbrinaments oportunes es va disposar l'entrada i registre de la finca i les seues dependències annexes.

Una vegada a l'interior de la finca es va examinar l'interior d'una construcció utilitzada com domicili del detingut i la seua família, constituït per dos plantes. En la primera planta i en el seu vestíbul d'entrada, els agents van trobar un armari de germinació amb dos focus halògens, un humidificador i un extractor d'aires, a més d'una safata amb 120 plantes de marihuana en ple procés de germinació i desenvolupament. En el mateix vestíbul també es va trobar un moble prestatge amb una pistola-ballesta i munició per a la mateixa.

El registre va continuar per la cuina, on es van trobar dos neveres. En la primera d'elles va aparéixer una bossa amb més de 640 grams de picada de marihuana i en la segona una altra amb prop de 970 grams de la mateixa substancia. En el rebost contigu es va descobrir una màquina per a envasar al buit i les seues corresponents borses. En els prestatges d'este rebost es van capturar 180 cartutxos de diferents calibres.

Els cultius hidropònics

Cap l'interior de l'habitatge es va descobrir una habitació amb un cultiu hidropònic dotat dels sistemes d'aireig, il·luminació i ventilació necessaris, en què estaven instal·lades 27 plantes de cànnabis satiu en avançat estat de desenvolupament i floració. En una altra de les habitacions els agents van confiscar de prop de 1.400 grams de cabdells de marihuana continguts en un cub tancat hermèticament.

En la planta segona planta es van registrar dos habitacions, trobant una d'elles habilitada com bo per a assecar. En el seu interior van confiscar 50 grams de cabdells en procés d'assecat i diversos cubs contenint 165 grams de picada de marihuana i d'altres 335 grams de cabdells.

En una segona edificació es va localitzar un segon cultiu hidropònic amb la cull ja recollida i prop de 3.800 grams de picada de marihuana.

Tota la infraestructura era alimentada a través d'una connexió il·lícita a la xàrcia elèctrica. El detingut ja ha sigut lloc a disposició de l'autoritat judicial.