Saltar al contingut principal

Intervinguts en diverses divises i sense declarar prop de 112.000 euros a dos viatgers al port de Bilbao

  • En la primera actuació es van intervindre prop de 100.000 euros al canvi, distribuïts en més de 67.000 dòlars americans, 10.000 francs suïssos, més de 12.000 euros i 13.500 lliures esterlines
  • La segona es va saldar amb la captura de prop de 10.500 lliures esterlines i més de 400 euros
  • Van anar denunciats davant el Servici Executiu de la Comissió per a la prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries

8 de setembre de 2023.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, al costat de Guàrdies civils de la Companyia Fiscal i de Fronteres del port de Bilbao, actuant ambdós en qualitat de Resguarde Fiscal de l'Estat baix la dependència funcional de la Dependència Regional de Duanes i IE del País Basc, van intervindre en dos actuacions diferents i en un lapse de temps de dos dies, prop de 112.000 euros en diverses divises.

La primera operació es va desenvolupar, el passat 10 d'agost, quan investigadors del Servici de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil es trobaven controlant l'embarque de vehicles i mercaderies en el ferri que unix el port de Bilbao amb el de Rosslare (Irlanda).

En el marc de les actuacions realitzades, els investigadors van fiscalitzar un vehicle amb matrícula ucraïnesa, localitzant a l'interior d'una maleta prop de 67.000 dòlars americans, 10.000 francs suïssos, 12.000 euros i 13.500 lliures esterlines, amb un muntant pròxim als 100.000 euros al canvi.

Sol·licitat al conductor del vehicle el document duaner de declaració de moviments de pagament (S-1), va manifestar no posseir-ho, pel que es va procedir a la intervindre els diners.

La següent actuació va ocórrer el 12 d'agost, durant el registre d'un vehicle que desembarcava d'un vaixell procedent del Regne Unit, trobant-se a l'interior d'una motxilla propietat del conductor amb prop de 10.500 lliures esterlines i més de 400 euros, que al canvi van suposar prop de 12.500 euros. Igual que en el cas anterior, esta persona no va presentar als agents la deguda declaració obligatòria de moviments de pagament pel que els diners li va anar intervingut.

Les sumes de les dues intervencions monetàries donen un resultat pròxim als 112.000 euros al canvi.

Les dues persones van anar denunciades davant el Servici Executiu de la Comissió per a la prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries, sent la sanció a la que s'enfronten de fins el 50% del valor dels mitjans de pagament empleats.