Saltar al contingut principal

Desarticulats set centres de producció de marihuana a la província de Granada

  • Set persones han sigut detingudes per delictes de cultiu i elaboració de droga i 13 han sigut investigades per un delicte lleu de defraudació d'electricitat

  • Els agents han confiscat de 2.180 plantes de "cànnabis satiu"

1 d'abril de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació ‘Chume’, han desarticulat set centres de producció de marihuana en les localitats granadines de Cijuela i Chimeneas. En esta operació, han confiscat un total de 2.180 plantes de ‘cànnabis satiu’ en diferents estats de floració.

En el context d'esta operació, set persones han sigut detingudes per delictes de cultiu i elaboració de droga i per un delicte lleu de defraudació d'electricitat, al mateix temps que unes altres 13 han sigut investigades pel delicte lleu de defraudació d'electricitat.

Els investigadors van descobrir, amb l'ajuda dels tècnics de la companyia subministradora d'electricitat, que existien com a mínim 20 dobles empreses il·legals a la xàrcia elèctrica en habitatges de les localitats de Cijuela i Chimeneas.

Després de realitzar una sèrie de mesuraments en estos habitatges, es va constatar un elevat consum d'electricitat en set d'elles, pel que es va sospitar que els habitants pogueren estar cultivant ‘cànnabis satiu’ de manera intensiva.

Després d'obtindre l'autorització judicial per a registrar els habitatges sospitosos, els agents de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil van procedir als registres i en els set habitatges van trobar tota la infraestructura necessària per al cultiu i elaboració de la marihuana, així com les 2.180 plantes de ‘cànnabis satiu’ en diferents fases de creixement.