Saltar al contingut principal

Detinguda una dona per portar en la seua maleta més de 3,6 quilos de cocaïna a l'aeroport de Bilbao

  • Els agents van inspeccionar l'equipatge de la passatgera mitjançant escàner de llamps X i van descobrir 8 paquets en un doble fons

  • Provenia de São Paulo (Brasil) i havia fet escala a París (França)

27 d'agost de 2024.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, juntament amb guàrdies civils de la Secció Fiscal i de Fronteres de l'aeroport de Bilbao, han detingut a una passatgera a l'aeroport de Bilbao per un delicte de tràfic de drogues.

Els investigadors de la Guàrdia Civil i del Servici de Vigilància Duanera que actuen en qualitat de Resguarde Fiscal de l'Estat, baix la dependència funcional de la Dependència Regional de Duanes i Impostos Especials de l'AEAT del País Basc, diàriament realitzen, entre altres actuacions, inspecciones de passatgers i equipatges segons criteris preventius de risc a l'aeroport de Bilbao.

El passat 19 d'agost van efectuar la revisió i inspecció de l'equipatge, mitjançant escàner de llamps X, que portava una viatgera procedent de São Paulo (Brasil), via París (França), descobrint a l'interior de la seua maleta 8 paquets amb color de gran intensitat, els quals, realitzades proves narco test van donar resultat positiu a cocaïna.

Els bonys es trobaven en un doble fons de la maleta i van llançar un pes final de 3.614 grams de cocaïna.

Per tals fets la passatgera va anar detinguda per la comissió d'un presumpte delicte contra la salut pública en matèria de tràfic de drogues, i posteriorment va anar posada a disposició del Jutjat de Guàrdia de Bilbao.

Existix material gràfic o a disposició dels mitjans.

Per a més informació poden posar-se en contacte amb la OPC de la Guàrdia Civil a Bizkaia, en els telèfons 605891575 / 627213802 o amb la Dependència Regional de Duanes i IE País Basc en el 944255058.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-fxxejki7Fl