Saltar al contingut principal

Intervinguda al port d'Algesires més d'una tona de cocaïna oculta en un contenidor de pinyes procedent de Panamà

  • La droga va anar detectada mitjançant un control d'escàner i es trobava darrere de diverses caixes paletizadas de fruita

30 d'agost de 2024.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han intervingut al port d'Algesires un contenidor procedent de Panamà que, juntament amb seu carrega legal declarada de pinyes, transportava 1.086 quilos de cocaïna oculta entre la fruita.

L'operació es va iniciar al realitzar-se un control mitjançant escàner de contenidors, que va donar una imatge no conforme amb la mercaderia que es declarava per a aquell contenidor. 

Després de l'obertura de l'equipament i la seua inspecció física, es van trobar diverses files de caixes paletizadas, que contenien les pinyes descrites en la documentació i, després de la seua descàrrega, es va descobrir la substancia estupefaent repartida en 914 paquets, condicionats en caixes amagades entre els palets que carregaven la fruita i que eren idèntiques a les que contenien les pinyes.

La cocaïna capturada assoliria en el mercat un valor de gairebé 33 milions d'euros. Esta actuació s'emmarca dins dels esforços realitzats pel Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en la lluita contra el tràfic il·lícit d'estupefaents.