Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil detenen a 2 persones i investiguen a unes altres 2 per contraban de tabac i emblanquine de capitals

  • Els dos detinguts posseïen actius immobiliaris per valor d'un milió d'euros, obtinguts mitjançant la venda de tabac de contraban i el cultiu de marihuana
  • Havien creat un entramat societari per a ocultar els seus beneficis il·lícits i mitjançant persones o societats interposades

07 d'agost de 2024.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han detingut a dos persones i investiguen a unes altres dos com presumptes responsables d'un delicte de contraban de tabac i emblanquine de capitals. Les actuacions van començar el mes d'octubre passat, quan la Guàrdia Civil de Jerez de la Frontera va detindre a dos persones després de realitzar una entrada i registre en una finca de la localitat, degut a un delicte de contraban de tabac. Allí van confiscar 44.930 paquets de tabac de contraban, 13 quilograms de picada de tabac, dos plantacions de marihuana amb un total de 649 plantes amb un pes de 47,53 quilos i una escopeta de caça sense llicencia.

Arran d'esta intervenció, es va iniciar una segona fase de les actuacions, duta a terme de manera conjunta i coordinada amb la Unitat Operativa del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de Jerez de la Frontera, per tal de determinar la possible concurrència d'un il·lícit d'emblanquine de capitals.

Després de gestions de camp i anàlisi de totes les dades de naturalesa econòmica en relació amb els investigats, incloent consultes en base de dades fiscals, registres públics i documents notarials, es va determinar l'existència d'un incremente patrimonial injustificat. El qual es va materialitzar en la possessió de diversos béns de naturalesa immobiliària, valorats aproximadament en un milió d'euros.

Els indicis descoberts apunten a l'existència d'una xàrcia de societats interposades per a ocultar l'origen il·lícit dels diners procedent del cultiu de marihuana i del contraban de tabac, els quals s'invertien en la compra d'actius immobiliaris valorats en 1 milió d'euros.

Sobre la base de la investigació, es va sol·licitar orde d'entrada i registre en el domicili del principal investigat, on va confiscar important documentació per a la causa, Alhora, es van tornar a capturar d'altres 10.600 paquets de tabac de contraban amb un valor superior als 51.000 euros. Açò pot suposar un nou delicte de contraban, ajudant a confirmar les tesis inicials dels investigadors de la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària.

En l'operatiu policial van resultar detingudes dos persones, ambdós germans, com presumptes responsables dels principals delictes investigats, alhora que es van investigar a dos veïns més de la localitat com facilitadors del delicte d'emblanquine de capitals.