Saltar al contingut principal

Desarticulats els nuclis de venda de roba falsificada en San Andrés

  • En l'operació s'han intervingut més de 6.000 agafes de vestir de diferents marques i diners en efectiu

  • La valoració inicial de les agafes confiscades supera els 700.000 euros

  • Han sigut detingudes huit persones per sengles delictes contra la Propietat Industrial i Contraban i s'han intervingut sis vehicles

2 de febrer de 2024.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, agents de la Comissaria de Policia Nacional de San Andrés del Rabanedo i la Policia Municipal d'esta mateixa localitat, en el matí del dia de dijous i en el marc de l'operació ‘Crayfish’, han actuat contra diversos clans de venda de roba falsificada en una macrooperació en el mercat de Trobajo del Camino.

En l'àmbit de les investigacions dels delictes contra la propietat industrial i el contraban, es vénen realitzant des de mesos endarrere diverses inspecciones i controles en diferents llocs tèxtils que es muntaven en el mercat i de vegades operaven d'unes altres ubicacions a la demarcació de San Andrés del Rabanedo. Tot l'operatiu ha seguit el protocol i les directrius que establix el Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària amb l'objectiu de poder verificar fefaentment si l'activitat que s'estava realitzant consistia en la comercialització de productes falsificats.

En el matí de dijous i de manera coordinada s'ha desenvolupat l'última fase de l'operació en un desplegue en el que han participat funcionaris de Vigilància Duanera, agents de la Policia Nacional i de la Policia Local de San Andrés del Rabanedo, confiscant més de 6.000 peces de roba de diferents marques conegudes i sis furgonetes. Les agafes arribaven a Espanya des de Portugal a on es desplaçaven setmanalment els propietaris d'alguns llocs per a carregar les seues furgonetes i comercialitzar la mercaderia en mercats de tot Espanya.

Durant les inspecciones es van localitzar nombroses agafes de vestir de diferents marques que van anar examinades in situ pels pèrits i representants de les diferents marques, certificant des del primer moment la seua falsedat.

Pels fets investigats s'ha practicat la detenció de huit persones presumptament pertanyents a cinc grups que es dedicats a la venda de productes falsificats.

Una vegada que han sigut sentits en declaració els detinguts han sigut llocs en llibertat i emplaçats a comparéixer davant l'autoritat judicial quan siguen citats a este efecte.

Les diligencies una vegada finalitzades i tot l'instruït fins el moment serà remés al Jutjat d'Instrucció de guàrdia de León.

Amb esta operació es dóna per desarticulada totalment una xàrcia de venda de roba falsificada de San Andrés del Rabanedo.