Saltar al contingut principal

Interceptada una persona a l'aeroport de Bilbao amb una caçadora de pell de l'especie protegida "anaconda gegant’"

  • El passatger, procedent de Lima via París, va intentar excedir el control de Duanes de l'aeroport de Bilbao vestint la jaqueta i portant 10.900 euros sense declarar

  • El viatger va manifestar que l'havia caçat ell mateix en les Amazones

12 de juliol de 2024.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, juntament amb guàrdies civils de la Secció Fiscal i de Fronteres de l'aeroport de Bilbao, han intervingut el mes de juny passat una jaqueta de pell d'anaconda gegant que vestia un passatger en la sala d'arribades de l'aeroport.

Els investigadors del Servici de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil que actuen en qualitat de Resguarde Fiscal de l'Estat, baix la dependència funcional de la Dependència Regional de Duanes i IE de l'AEAT al País Basc, diàriament realitzen, entre altres actuacions, inspecciones de passatgers i equipatges segons criteris preventius de risc a l'aeroport de Bilbao.

Els agents van realitzar la revisió i inspecció de l'equipatge que portava un viatger procedent del Perú via París, observant que transportava 10.900 euros en metàl·lic, així com que vestia una jaqueta aparentment de pell de serp.

Al preguntar-li si posseïa la declaració de moviments de mitjans de pagament (E1) dels diners, i pel tipus de material de l'agafe que vestia, el viatger va referir que no tenia la citada declaració obligatòria i que la caçadora estava confeccionada amb pell d'una anaconda geganta que ell mateix hauria caçat amb arpó en la selva Amazònica.

La resposta del passatger i la sospita de l'intent d'eludir el control duaner, va alertar agents del SVA i guàrdies civils, pel que es va realitzar una consulta immediata al Servici Oficial d'Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions (Soivre).

El Soivre va confirmar que es tractava d'un espècimen pertanyent a la família ‘Eunectes murinus’ protegit segons la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Especies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES), pel que es va procedir a la intervenció de l'agafe.

L'autor roman investigat per un presumpte delicte contra la flora i fauna, sent-li intervingut també el capital que portava en metàl·lic. Les diligencies han sigut lliurades en el Jutjat de Guàrdia de Bilbao.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es