Saltar al contingut principal

Desarticulada una organització criminal dedicada a la introducció de cocaïna en dobles fons de palets metàl·lics

  • Detinguts sis membres de la xàrcia com presumptes responsables dels delictes de pertinença a organització criminal i delicte contra la salut pública

  • Els agents han intervingut 220 quilos de cocaïna que venia oculta en l'estructura dels contenidors de 20 tancs amb polpa de graviola

18 de juliol de 2024.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, han desarticulat una organització criminal, dedicada a la importació de cocaïna —procedente de Sudamérica— oculta en dobles fons de palets metàl·lics. Han resultat arrestats sis membres de la xàrcia com presumptes responsables dels delictes de pertinença a grup criminal i delicte contra la salut pública. En total han confiscat de 220 quilos de cocaïna amagada en l'estructura de diversos contenidors que contenien polpa de graviola.

L'operatiu desenvolupat de manera conjunta per la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Sevilla, el Grup I d'Estupefaents de UDYCO Costa del Sol, el Grup d'Estupefaents de la Comissaria Local de Marbella i el Grup II de UDYCO-Pontevedra i, va permetre localitzar al port d'Algesires 220 quilos de cocaïna oculta entre mercaderia legal.

Esta captura ha permés descobrir un grup criminal que s'estarien dedicant a la introducció de cocaïna a Espanya mitjançant contenidors marítims.

Després de les gestions, vigilàncies i seguiments desenvolupats per l'equip multidisciplinari es va aconseguir esbrinar que els membres de la xàrcia es desplaçaven per diferents localitats d'Andalucía per a realitzar transaccions i que tenien previst la recepció de droga —que podria vindre oculta en un contenedor—.

Durant l'ampli dispositiu policial establit els agents van poder comprovar que el citat contenidor havia arribat al port, sent retirada la mercaderia per un camió que la trasportó fins una nau de la localitat d'El Ejido (Almería).

Al comprovar que este lloc no corresponia amb el destí legal declarat, els investigadors van procedir a realitzar un registre en la nau on va anar introduïda la carrega i després d'una inspecció van aconseguir localitzar 220 quilos de cocaïna oculta entre la carrega legal, concretament dins d'estructures metàl·liques. Cada estructura metàl·lica ocultava deu paquets de clorhidrat de cocaïna, de manera que les 20 estructures metàl·liques que es trobaven en el magatzem es van rescatar un total de 200 paquets, que van llançar un pes de 220 quilos.

En este operatiu van anar detinguts diversos membres de l'organització; el conductor del camió, el propietari de la nau i els dos ocupants d'una furgoneta que van arribar al lloc per a retirar la substancia estupefaent oculta.

En una segona fase, els agents van procedir a la detenció de dos membres més de la xàrcia a Madridejos (Toledo).

Finalment, esta operació policial ha culminat amb la detenció de sis persones per delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. Durant el desenvolupament de la mateixa s'han intervingut a més dels 220 quilos de cocaïna, un vehicle, sis telèfons mòbils i documentació d'interés.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-U7lvsknywY