Saltar al contingut principal

Dos detinguts per l'intent d'introducció a Cantabria de cocaïna oculta en productes d'estètica i nutrició

  • La droga es trobava en un paquet procedent de l'Equador que va anar objecte d'una entrega vigilada pels agents del Servici de Vigilància Duanera

3 de juliol de 2024.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Cantabria han procedit a la detenció d'un home i una dona com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, intervenint-se una quantitat de cocaïna per determinar. La droga es trobava oculta en un paquet procedent de l'Equador que contenia productes d'estètica i nutrició i que va anar objecte d'una entrega vigilada pels agents del SVA per a detindre als receptors de l'enviament.

L'actuació té el seu origen en una comunicació rebuda en la Unitat Regional Operativa de Vigilància Duanera de Madrid el passat 26 de juny. Els funcionaris de la Unitat de Riscos de l'Aeroport d'Adolfo Suarez Madrid-Barajas van detectar un envie postal procedent de l'Equador que, al ser examinat per llamps X, presentava densitats compatibles amb substancies estupefaents.

El paquet postal procedent de l'Equador, declarava contindre una sèrie de productes d'estètica i nutrició. Tenint en compte les característiques del paquet i les dades observats amb relació al destinatari i l'adreça de lliurament, se'n va recordar realitzar les actuacions necessàries per a procedir a una entrega vigilada, amb la corresponent autorització del Jutjat de Guàrdia de Madrid.

L'endemà, es va realitzar l'entrega vigilada del paquet a la seua destinatària, una dona resident a Ramales de la Victoria, de nacionalitat espanyola, que va acudir amb una altra persona, la qual va manifestar ser el destinatari real del paquet, motiu pel qual es va procedir a la detenció d'ambdós.

Esta segona persona, home d'origen colombià, va manifestar faltar de document identificatiu espanyol, raó per la qual, i d'acord amb la seua declaració, va sol·licitar a la dona, a qui tenia llogada una habitació en el seu habitatge, que figurara com a destinatària del paquet i que anara ella la que el rebera.

Realitzada l'obertura del paquet en sede judicial a Laredo, tres dels botes objecte de l'enviament, amb un pes brut conjunt de 2,3 quilos, van donar positiu al reactive de cocaïna una vegada realitzat el narcotest.

Els detinguts han ingressat a la presó, d'acord amb el decretat per l'autoritat judicial.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-fDBZzJi6lU