Saltar al contingut principal

Desmantellades noves plantacions "indoor" de marihuana en diversos immobles de Guadalajara

  • Confiscades 6.674 plantes amb 647 quilos de marihuana valorada en més de dos milions d'euros

  • Detingudes onze persones, a les que se'ls imputen delictes contra la salut pública, falsedat documental i defraudació de fluït elèctric

  • Els immobles comptaven amb bona part de les habitacions o instal·lacions dedicades al cultiu de les plantes, donant l'aparença exterior d'un mer immoble residencial o una nau industrial

12 de juny de 2024.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Castella-la Manxa han intervingut dos habitatges i una nau industrial en els municipis del Casar, Uceda, i Guadalajara que estaven dedicades al cultiu de marihuana ‘indoor’. Fruit d'esta actuació, la sisena de similars característiques desplegada durant els últims mesos a la província de Guadalajara, s'han intervingut un total de 6.674 plantes amb uns 647 quilos de marihuana i més de dos mil euros en efectiu, i han sigut detingudes onze persones, a què se'ls imputen delictes contra la salut pública, falsedat documental i de frau en el fluït elèctric.

Les operacions denominades ‘Tempesta’ i ‘Àustria’ han sigut desenvolupades per la Unitat Operativa del Servici de Vigilància Duanera a Guadalajara, amb la col·laboració del Grup de Reacció i Intervenció de la Subdirecció General d'Operacions de la Direcció Adjunta del Servici de Vigilància Duanera i de la Policia Local de Guadalajara, respectivament.

Les operacions, que van donar lloc al desmantellament de les respectives plantacions els dies 3 i 6 de juny, van arrancar el mes de març passat amb una altra operació denominada ‘Caramel’, gràcies a la col·laboració de ciutadans que van alertar de la forta olor a marihuana provinent dels voltants de l'immoble aleshores intervingut.

La investigació inicial va culminar finalment amb l'entrada i registre dels immobles, en interior del qual els agents van trobar un total de 6.674 plantes de ‘cànnabis satiu’, marihuana, en diferents estadis de creixement i floració, ubicades en diferents estades de l'immoble i adaptades per al cultiu il·legal.

L'organització comptava amb la infraestructura necessària per això, disposant d'una instal·lació elèctrica perfectament disposada que permetia proveir els diferents aparells de climatització, extracció d'aire, llums d'il·luminació i calor, així com un el sistema de regue. Tot ha sigut confiscat, així com els nombrosos productes fertilitzants utilitzats per a forçar el creixement de les plantes.

Al seu torn, la investigació realitzada va permetre aclarir l'existència de diverses connexiones il·legals al subministrament elèctric (defraudació de fluït elèctric) gràcies a l'actuació del Servici de Vigilància Duanera, que va poder detectar els enganxes directes a la xàrcia elèctrica.

Durant les actuacions es va procedir a la detenció d'onze persones a l'interior dels immobles, encara que la investigació continua oberta sense que es descarten noves detencions.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es