Saltar al contingut principal

Intervinguts 472 telèfons de gamma alta a l'aeroport de Barcelona que havien sigut robats a Catalunya, Madrid i Aragón

  • Els telèfons van anar interceptats en paquets durant el control en els emmagatzemes de carrega aèria d'exportació

  • El valor estimat dels terminals intervinguts és de 400.000 euros

  • El destí dels telèfons era Àsia on anaven a ser venuts per peces

  • Els agents de la ULAR estan contactant amb els legítims propietaris dels telèfons per a tornar-se'ls

18 de juny de 2024.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil van intervindre durant el mes de febrer a l'aeroport de Barcelona huit paquets amb 472 telèfons de gamma alta robats, amb un valor aproximat de 400.000 euros, destí del qual era Àsia.

Agents de la Unitat Local d'Anàlisi de Risc (ULAR) amb sede en la Duana de l'Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona El Prat, formada per Agents de Vigilància Duanera de Barcelona, per Tècnics de l'Agència Tributària de la Duana de l'aeroport de Barcelona i per especialistes fiscals de la Guàrdia Civil d'este aeroport, van descobrir huit caixes amb 472 telèfons d'alta gamma durant el control en els emmagatzemes de carrega aèria de mercaderies d'importació i exportació.

Després d'analitzar els terminals, es va poder esbrinar que la majoria havien sigut robats en les comunitats autònomes de Catalunya, Madrid i Aragón, en algun dels casos, mitjançant l'ús de violència i intimidació amb armes blanques, causant greus lesions als seus propietaris.

Els telèfons eren enviats en lots a través de paqueteria postal a països d'Àsia on anaven a ser especejats i venuts com recanvis. El valor estimat dels telèfons és de 400.000 euros.

Els autors dels enviaments utilitzaven identitats falses pel que la investigació continua oberta per a intentar donar amb l'entramat criminal.

Els agents integrants de la ULAR estan contactant amb els legítims propietaris dels aparells per a procedir a la seua devolució.