Saltar al contingut principal

Tancada l'operació"Vozka" després de la detenció dels transportistes i els encarregats del moviment de diners en efectiu de l'organització criminal

  • Dins de l'explotació de la segona fase de l'operació"Vozka" han sigut detingudes quatre persones i investigades d'altres cinc

7 de juny de 2024.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, en el marc de la segona fase de l'explotació de l'operació"vozka", han detingut a quatre persones i investigat a unes altres cinc, pertanyents a una organització criminal dedicada al blanqueig de capitals i tràfic de drogues. Amb esta segona fase els investigadors donen per tancada l'operació després de la detenció dels transportistes i els encarregats del moviment de diners en efectiu de l'organització criminal.

Esta organització criminal utilitzava els fons obtinguts del blanqueig de capitals procedent del narcotràfic, per a fabricar embarcacions d'alta velocitat, que posteriorment eren traslladades a la zona de l'Estretisc, i utilitzades per al tràfic de drogues, i transporte il·legal d'immigrants.

La segona fase de l'operació s'ha centrat en la detenció dels transportistes que es dedicaven als portes dels motors i cascos, així com dels membres secundaris de l'organització encarregats del moviment dels diners en efectiu.

Com a resultat d'esta segona fase, s'ha detingut a quatre persones i investigat a cinc pertanyents més a la trama criminal.

Els integrants d'esta organització criminal, realitzaven funcions vinculades amb el funcionament de l'estructura econòmica, societària o bancària, utilitzada per al blanqueig de capitals i com cobertura per a complimentar pagaments i adquirir el material nàutic, que venia sent destinat a la construcció de "narcollanxes" o en suport d'unes altres organitzacions de narcotraficants per via marítima que necessitaven proveir-se d'este material amb certa opacitat.

El "modus operandi "utilitzat per esta organització consistia en emblanquinar els diners a través de comptes d'empreses fictícies o sense activitat, per a després adquirir amb aquells fons material nàutic (motors anara broda, radars, fibra …) que posteriorment traslladaven i emmagatzemaven en una nau del nord de Portugal i, després d'esborrar les numeracions, era utilitzat per a l'elaboració de "narcollanxes", que es traslladaven en camions fins la zona de l'Estretisc de Gibraltar.

L'Operació està dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 2 d'Ourense, i pel Fiscal Antidroga de la Fiscalia d'Ourense.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-ekTaBQz1Yt