Saltar al contingut principal

Intervingudes en les costes andaluses diverses embarcacions relacionades amb el tràfic de drogues

  • Han sigut detingudes cinc persones

  • S'han intervingut sis embarcacions, quatre d'elles semirígides, a més de 400 litres de combustible destinats a proveir les llanxes dedicades al transporte d'haixix

26 de març de 2024.- El Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en coordinació amb la Guàrdia Civil, ha realitzat diferents dispositius durant els últims dies, dins del marc de la lluita contra les organitzacions delictives dedicades al tràfic de drogues. Estes actuacions s'han centrat en el litoral andalús, especialment en punts de la costa gaditana i el curs del riu Guadalquivir, donant com a resultat la detenció de cinc persones.

A més, s'han intervingut un total de sis embarcacions, quatre d'elles semirígides i dos de menor tamany empleades suposadament per al suport logístic de l'organització. Igualment, s'han capturat 400 litres de combustible destinat a proveir les embarcacions semirígides.

En una de les actuacions es va comptar amb la col·laboració de la Guarda Nacional Republicana portuguesa (GNR), en què es va produir la detenció d'una persona i la confiscació d'una de les embarcacions, després de ser perseguida per una patrullera del Servici Marítim en direcció a la localitat de Far (Portugal).

Totes estes actuacions s'emmarquen dins dels servicis que desenvolupa el Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en coordinació amb les unitats de la Guàrdia Civil, dins de l'IV Pla Especial de Seguretat per al Campo de Gibraltar, per a lluitar contra les organitzacions dedicades al narcotràfic.

En els diferents dispositius per a la intercepció d'estes embarcacions han participat unitats d'Unitats combinades de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Algesires, Cádiz, Huelva i Málaga, en coordinació amb unitats de la Guàrdia Civil pertanyents a les comandàncies d'estes localitats, així com agents del Centre de Coordinació i Vigilància Marítima de la Guàrdia Civil, Grup d'Acció Ràpida i Servici Aeri.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-7WRpB5ASeJ