Saltar al contingut principal

Dos detinguts per intentar introduir prop de 8,5 quilos de cocaïna per l'aeroport de Santander

  • La droga venia a l'interior d'una maleta, oculta en paquets de productes d'alimentació

06 de març de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributaria i efectius de la Guàrdia Civil de Cantabria, han procedit a la detenció d'un home i una dona, de 34 i 31 anys d'edat, naturals de Colòmbia, com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues, intervenint-se uns 8,5 quilos de cocaïna a l'aeroport de Santander.

Els investigadors del Servici de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil que actuen en qualitat de Resguarde Fiscal de l'Estat, baix la dependència funcional de la Dependència Regional de Duanes i IE de l'Agència Tributària, diàriament realitzen, entre altres actuacions, inspecciones de passatgers i equipatges segons criteris preventius de risc.

El passat 3 de març, fruit d'estos controles, es va detectar una maleta procedent de Colòmbia, que no havia pogut ser recollida pels seus propietaris, a l'haver sigut ubicada en un altre vole.

Esta maleta va infondre sospites, sent inspeccionada l'endemà per agents de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil, en presència de l'home que es va personar per a seu recollida, trobant en el seu interior diversos paquets de productes alimentaris.

Després d'examinar estos paquets, i dutes a terme proves amb reactius per a detectar si les substancies que contenien eren estupefaents, van llançar un resultat positiu de cocaïna, procedint en aquell mateix instant a la detenció de l'home, que s'havia desplaçat a recollir la maleta.

Continuades les indagacions, es va poder esbrinar que el ja detingut havia arribat a l'aeroport per a recollir la maleta, acompanyat d'una dona, la qual es va absentar del mateix, sent localitzada i detinguda posteriorment en un hotel de Santander.

Procedència de la droga

Les investigacions van mostrar que els ara detinguts havien arribat el passat diumenge a l'aeroport de Santander, procedents de Bogotà (Colòmbia), havent realitzat escala a Madrid.

La maleta que ells traslladaven des de Colòmbia, pel que sembla, no va poder ser ubicada en el mateix vole de Madrid a Santander, en què viatjaven estes dos persones, motiu pel qual va anar recol·locada en el següent.

Igualment, es va poder esbrinar que la parella tenia previst tornar novament a Colòmbia en pròxims dies.

Els detinguts han passat en el matí del dia 5 de març a disposició del Jutjat de Guàrdia de Santander, qui ha decretat el seu ingrés a la presó.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-9O1rbOVkWs