Saltar al contingut principal

Capturades 4.000 paquets de tabac de contraban en la Duana de La Farga de Moles

  • La mercaderia va anar localitzada a l'interior d'un vehicle procedent d'Andorra per membres del Resguard Fiscal de la Duana

  • Hi ha un detingut per la comissió d'un presumpte delicte de contraban

10 de maig de 2024.- Funcionaris de l'Agència Tributària i agents del Resguard Fiscal de la Guàrdia Civil, en una actuació conjunta, han capturat 4.000 paquets de tabac de contraban dins del recinte de la Duana de la Farga de Moles i han detingut a una persona acusada de la comissió d'un presumpte delicte de contraban.

La intervenció es va produir sobre les 22.00 hores del passat dia 3 de maig, quan un vehicle procedent d'Andorra va accedir a la Duana de la Farga de Moles pel carril verd (nada que declarar).

Després de realitzar una inspecció visual, els agents van observar en la part posterior del vehicle diversos bonys ocults baix material de neteja, roba i altres objectes.

A l'inspeccionar l'interior es va comprovar l'existència d'unes borses de gran tamany que contenien en el seu interior nombrosos paquets de tabac. El conductor del vehicle, un home de 40 anys de nacionalitat armènia, va reconéixer ser propietari del tabac descobert.

Degut a les sospites dels agents, es va realitzar una segona inspecció més minuciosa, localitzant en diverses cavitats del vehicle més gènere. En total es van trobar 4.000 paquets, valorades en 21.800 euros.

Una vegada verificada la mercaderia, funcionaris del Servici de Viatgers de les dependències de l'Agència Tributària van procedir a instruir diligencies per la suposada comissió d'un delicte de contraban, sent detingut el conductor com presumpte autor del delicte i quedant el gènere capturat a disposició de l'autoritat judicial.