Saltar al contingut principal

Confiscades en l'aeroport de Palma més de 10.900 pastilles de MDMA ocultes en la maleta d'un passatger

  • Es tracta de la major captura d'esta droga de disseny en Són Sant Joan, a què se suma la intervenció al mateix individu de 2,1 quilos d'amfetamina
  • El detingut, de nacionalitat holandesa, amagava la droga en un doble fons de l'equipatge i en bategues de tomaca

14 de maig de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a les Balears i agents de la Guàrdia Civil van procedir el passat 7 de maig en l'aeroport de Palma a la confiscació de més de 10.900 pastilles de MDMA que es trobaven ocultes en la maleta d'un passatger. Es tracta de la major captura d'esta substancia registrada fins la data en Són Sant Joan. El passatger, de nacionalitat holandesa i que va anar detingut en aquell moment, amagava l'‘èxtasi ’en un doble fons de l'equipatge, així com també 2,1 quilos d'amfetamina que es van descobrir en unes bategues de tomaca que transportava.

L'operació, denominada ‘Cuberdon’, va començar quan el detingut, de 58 anys d'edat, va arribar a l'aeroport de Palma amb l'aparença de realitzar el viatge per a passar uns dies de vacances a la illa de Mallorca.

Després de l'anàlisi de la informació disponible i davant les sospites dels agents d'ambdues institucions, es va procedir a interceptar al passatger en arribar. Davant les respostes incoherents del sospitós, es va realitzar una inspecció de les dues maletes que portava.

Una vegada registrades, es va comprovar com en una d'elles es trobava un doble fons, dins del qual estava oculte un paquet amb 10.940 pastilles, que després de realitzar-se el test de substancies estupefaents va llançar positiu en Metanfetamina (MDMA, ‘èxtasi ’).

Durant la inspecció de l'equipatge també es van descobrir quatre bategues de tomaca, en interior del qual i baix una capa del contingut que figurava en les bategues, es van trobar quatre paquets premsats d'amfetamina amb un pes de 2,1 quilos d'aquella substancia.

Davant el resultat del control realitzat sobre el passatger i el seu equipatge, es va procedir a la seua detenció per un supòsit delicte de tràfic de drogues, passant el dia 8 de maig a disposició judicial, qui va decretar el seu ingrés a la presó provisional i sense fiança.