Saltar al contingut principal

Intervingudes 6.000 paquets de tabac no declarades a l'aeroport de Bilbao

  • El tabac es trobava a l'interior de l'equipatge facturat de quatre passatgers procedents d'Egipte

  • El valor total dels paquets intervinguts supera els 25.000 euros

21 de maig de 2024.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a País Basc i guàrdies civils de la Secció Fiscal i de Fronteres de l'aeroport de Bilbao, han intervingut el passat 19 d'abril 6.000 paquets de tabac sense declarar que es trobaven a l'interior de l'equipatge de quatre passatgers procedents d'Egipte que havien fet escala a Atenes (Grècia).

L'actuació operativa té el seu origen en una comunicació rebuda per la Duana espanyola, en el marc dels mecanismes de coordinació entre duanes, d'acord amb la qual una partida de tabac podria ser introduïda il·legalment a través de l'aeroport de Bilbao.

Alertada la Unitat d'Anàlisi de Risc del Recinte Duaner de l'aeroport, integrada per agents del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i guàrdies civils, i actuant ambdues institucions com Resguarde Fiscal de l'Estat baix la dependència funcional de l'Àrea Regional de Duanes del País Basc, van detectar a quatre passatgers amb huit maletes de gran tamany que ocultaven unes 6.000 paquets de tabac.

Per estos fets, a cadascun dels viatgers li va anar incoada una acta per infracció administrativa de contraban, degut a la introducció de tabac sense la corresponent declaració en la Duana.

Conseqüències del contraban de tabac

El tabac de contraban, a més de suposar un frau a la Hisenda Pública, no se sotmet als controles de qualitat legalment establits. Al seu torn els beneficis obtinguts per les organitzacions els generen un lucre il·legal i poden servir per a finançar un altre tipus d'activitats criminals.

Per a més informació poden posar-se en contacte amb la Dependència Regional de Duanes I IE País Basc en el 944255058 o amb la OPC de la Guàrdia Civil a Bizkaia, en els telèfons 605891575 / 627213802.