Saltar al contingut principal

Intervinguts dos enviaments de paqueteria amb quatre quilos de MDMA en el seu interior

  • Detinguda a Marbella una persona a la que es relaciona amb els fets

  • La droga s'enviava a uns altres països, com Colòmbia i Islàndia

4 de setembre de 2024.- El Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Guàrdia Civil han detingut a la localitat de Marbella (Málaga) a una veïna de la localitat, com suposada autora d'un delicte de tràfic de drogues.

Els agents van detectar el mes de juliol passat, en una empresa de missatgeria de la localitat de Sevilla, un paquet sospitós de contindre substancies estupefaents, destí del qual era Colòmbia.

Una vegada obert, es van trobar unes figures d'agrane amb la imatge de Buda. Després de procedir al seu examen, es va realitzar un trepe que va permetre detectar que, en el seu interior, es contenien 1.220 grams de MDMA.

A partir d'aquell moment, els agents van centrar les seues investigacions en la identificació dels responsables de l'enviament. L'anàlisi de les informacions obtingudes va permetre identificar, el mes d'agost, un altre paquet, en esta ocasió amb destinació Islàndia, i amb certes similituds a l'anterior. En el seu interior es va trobar, una vegada obert, una taula de fusta. Una vegada revisada la mateixa, es van trobar, ocults en un doble fons, 3.020 grams de MDMA.

Amb en l'anàlisi de la informació obtinguda es va identificar a una persona relacionada amb els fets investigats a la localitat de Marbella, procedint-se a la seua detenció i posada a disposició judicial per un presumpte delicte de tràfic de drogues. Les investigacions continuen obertes, no descartant-se més detencions.

L'operació ha sigut realitzada per agents pertanyents a la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Sevilla i a la unitat d'anàlisi i Investigació Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil del Port de Sevilla (UDAIFF).