Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària captura 19.000 quilos d'haixix

Intervingut un veler amb més de 6.000 kgs. d'haixix a 101 milles d'Alacant amb cinc tripulants de diverses nacionalitats. En quatre operacions més efectuades els últims dies a Murcia, Girona, València i Almería s'han capturat grans quantitats d'haixix. Del començament d'any ençà s'emporten capturades per la Duana prop de 90 tones d'haixix.

25 d'abril de 2008. Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària a brode del Patruller Arao, amb base a Alacant, han capturat a les 02:45 hores del dia de hui un veler amb una important quantitat de droga a brode.

El veler, amb pavelló espanyol i de 16,5 metres d'eslora, denominat “BOMBOLLA”, transportava 200 fardells d'haixix, que poden assolir uns 6.000 quilos. Han sigut detinguts els seus cinc tripulants, dos d'ells espanyols, un marroquí i dos dones de nacionalitat russa. L'operació s'ha realitzat en aigües internacionals a una distancia de 101 milles d'Alacant, després que l'objectiu sospitós anara albirat pels mitjans aeris de Vigilància Duanera en una zona freqüentada per semirígides en la ruta habitual de l'haixix.

A més, durant els últims dies, funcionaris de Duanes han realitzat importants captures de droga en col·laboració amb la Policia i la Guàrdia Civil en diferents localitzacions:

  • Murcia. El passat dia 23 d'abril, patrullers de Duanes en col·laboració amb l'helicòpter amb base en San Javier i la Guàrdia Civil, van intervindre a La Manga del mar Menor una semirígida de 13 metres d'eslora i quatre motors carregada amb 143 fardells amb un pes de 4.460 quilograms de resina d'haixix. Hi ha 8 detinguts.
  • València. També el dia 23 d'abril, en col·laboració amb la Policia, s'ha intervingut un camió i una semirígida amb 4.000 quilos d'haixix en Els Deveses, detenint-se a 8 persones, dos de nacionalitat cubana, un espanyol i cinc marroquins.
  • Girona. A la matinada del dia 24 d'abril, en un servici conjunt de l'Agència Tributària i el cos nacional de policia es van intervindre 3.300 kg. d'haixix i una embarcació semirígida d'alta velocitat en la zona costanera de Lloret de Mar, Girona. De moment, han sigut detingudes 14 persones.
  • Almería. En una platja de Níjar s'ha intervingut a la matinada del dia 24 d'abril un vehicle i una embarcació pneumàtica amb 1.000 quilos d'haixix en col·laboració amb la Policia. Sense detinguts.

Del començament d'any ençà Duanes porta capturades unes 90 tones d'haixix, tres vegades més de l'intervingut l'any passat en el mateix període.

Pren d'imatges

La velera Bombolla, remolcat pel patruller Arao arribarà al port d'Alacant a les 18 hores del dia de hui, 25 d'abril, atracant en el moll 5 (zona Ponent, al costat del centre comercial Panoramis) on es podran prendre imatges.

També serà possible prendre imatges del material capturat a Girona a les 11:30h en la Colpix Giberola de Lloret de Mar.