Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària captura cinc tones d'haixix en dos operacions a Andalucía

El dispositiu especial de Vigilància Duanera a Andalucía ha detingut a cinc persones responsables dels fets

L'Agència Tributària ha capturat durant els últims dies 4.800 quilos d'haixix en dos operacions realitzades per funcionaris de Duanes en les proximitats dels rius Guadalquivir i Pedres respectivament, gràcies al dispositiu de control que desenvolupa Vigilància Duanera a les costes d'Andalucía, i que té per objecte lluitar contra el narcotràfic i el contraban de mercaderia sensibles.

En la primera operació l'Agència Tributària han confiscat més de 2.300 quilograms d'haixix durant la matinada de dimarts en la desembocadura del riu Guadalquivir, quan les embarcacions adscrites a la Unitat Combinada de Vigilància Duanera de Cádiz, “Peix gros I” i “Milà II” van abordar una embarcació pneumàtica de color negre i huit metres d'eslora i tres tripulants. En ella es transportaven 73 fardells de hachis, dels habitualment utilitzats per al transporte d'esta classe d'estupefaents. Com responsables de la partida intervingut han sigut detinguts tres individus de nacionalitat marroquina, un d'ells menor d'edat.

Tant els detinguts com la droga intervinguda es troben a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sanlúcar de Barrameda, en funcions de guàrdia.

La segona operació s'ha desenvolupat enfront de la costa de Huelva, en el matí de dimecres, a l'alçada de la desembocadura del riu Pedres, quan va anar detectada una embarcació de la qual matrícula, de Gran Bretanya, no es trobava en vigor, procedint en seu demanda el patruller HJ-X i detectant a brode 85 fardells d'haixix, amb un pes de 2.500 kg. Els dos tripulants, d'origen espanyol, han sigut detinguts, intervenint-se un iot de 14 metres. Tots ells han quedat a disposició del Jutjat de Guàrdia dels de Huelva. Les investigacions dels funcionaris de Duanes continuen obertes i no es descarten noves detencions.

Estos operatius s'emmarquen en el pla denominat “FORRELLAT” per al control de la costa andalusa desenvolupat per funcionaris de Vigilància Duanera.