Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària captura 3.800 quilos de resina d'haixix.

Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària han culminat, després d'una llarga investigació, una important operació contra el tràfic il·lícit de drogues amb destinació a la Unió Europea.

Sobre les 07:30 hores del dia 2 d'agost el Patruller de Vigilància Duanera “SACRE”, amb base a La Corunya, va localitzar en aigües internacionals el veler de nom “SUCRIJAMA”, procedint al seu abordatge, que es va efectuar de sorpresa i sense cap incident, el qual transportava una important quantitat de droga a brode.

El veler, amb bandera del Regne d'Holanda i de 16,5 metres d'eslora, denominat “SUCRIJAMA”, s'estima transporta uns 127 fardells de resina d'haixix, que poden assolir uns 3.800 quilos de la citada droga. L'operació s'ha realitzat en aigües internacionals a unes de 300 milles a l'oest de La Corunya.

Han sigut detinguts els tres tripulants del veler, tots ells de nacionalitat holandesa, que responen a les inicials H.V.D.K., P.S., i E.R.M.

El veler “SUCRIJAMA” esta sent escortat al port de La Corunya pel Patruller “SACRE”, on esta previst arriben al voltant de les 10.00 h. de hui.

Tant la substancia estupefaent, com l'embarcació intervinguda i les persones detingudes seran llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de La Corunya.

En esta operació el Direcció Adjunta de Vigilància Duanera ha comptat amb la col·laboració i el suport del Centre d'Intel·ligència contra Crim Organitzat (C.I.C.O.), que ha facilitat l'obtenció de l'autorització de les autoritats competents del Regne d'Holanda.

S'estarà en disposició de facilitar imatges de l'actuació al voltant de les 12.00 h. en el moll Transatlàntics del port de La Corunya.