Saltar al contingut principal

Guàrdia Civil i Agència Tributària realitzen 19 registres per trames d'ocultació de diners en comptes de Liechtenstein

L'operació conjunta està sota la coordinació de la Fiscalia Anticorrupció. Entre els registrats es troben assessories fiscals, agències d'inversió i un banc privat, localitzats en a Madrid, Barcelona, Málaga i Zaragoza. L'import total dels capitals ocultats podria excedir 200 milions d'euros. La investigació té el seu origen en la denuncia de l'Agència Tributària en relació amb inversions no declarades en el LGT Group de Liechtenstein.

15 de juliol de 2008. La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, en la denominada operació “Jade-Limusina”, dirigida per l'Audiència Nacional i coordinada per la Fiscalia Anticorrupció ha desenvolupat una investigació en la que s'han practicat 19 registres a Madrid, Barcelona, Málaga i Zaragoza per presumptes delictes contra la Hisenda Pública i Emblanquine de Capitals en relació amb uns productes bancaris depositats en LGT Group a Liechtenstein.

La investigació té el seu origen en la denuncia presentada per l'Agència Tributària sobre la base d'informacions rebudes en l'àmbit de la col·laboració internacional a la Unió Europea. Esta denuncia està relacionada amb inversions de ciutadans espanyols presumptament no declarades a la Hisenda Pública en LGT Group de Liechtenstein. L'import total dels capitals ocultats podria excedir 200 milions d'euros.

La Fiscalia Anticorrupció va acordar obrir diligencies encomanant les investigacions a les unitats corresponents de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil. La investigació ha posat de manifest la comercialització d'estos productes ja referits a través de bancs privats i agències d'inversió, havent utilitzat també a diferents assessories fiscals, tot això a fi de facilitar a l'inversor una estructura opaca que permetera la seua ocultació davant la Hisenda Pública i evitar les seues conseqüències impositives o patrimonials.

Així mateix, s'ha pogut establir l'existència d'una quantitat de persones físiques i jurídiques que haurien dirigit a través d'estes estructures importants quantitats de diners cap el principat ja esmentat, gestionant estes inversions a través de fundacions administrades per mercantils ubicades en diferents paradisos fiscals per a evitar la relació dels diners amb l'inversor en qüestió.

Registres

Els registres practicats en l'Operació per membres de la Guàrdia Civil i de l'Agència Tributària han permés confiscar nombrosa documentació relacionant de forma definitiva a l'inversor amb els productes bancaris, i han sigut realitzats en agències d'inversió de Madrid, Barcelona i Zaragoza; un banc privat a Madrid i Málaga; diferents assessories fiscals de Barcelona, Madrid i Marbella i en sedes de persones físiques i jurídiques de Barcelona, Madrid i la Província de Málaga.

L'operació contínua oberta i l'Autoritat judicial ha decretat el secret de les actuacions.