Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària aclarix que l'atenció als contribuents es desenvolupa amb absoluta normalitat en totes les seues Administracions

Madrid 19 de juny

L'atenció als contribuents es desenvolupa amb absoluta normalitat en totes les Administracions de l'Agència Tributària i no es registra cap tipus d'incidència significativa. L'Agència Tributària desmentix així que existisca una situació de col·lapse en les seues oficines i torna a advertir de la greu irresponsabilitat de transmetre a l'opinió pública informacions no veraces sobre el desenvolupament de la campanya de renda.

Pel que fa al servici de cita prèvia i a possibles revisions d'esborranys l'Agència Tributària aclarix que:

•  L'assistència a través de la cita prèvia en esta campanya de renda s'ha desenvolupat amb normalitat des de principis de maig. La majoria dels contribuents que es beneficien d'este servici ja han sol·licitat seu cita. Es preveu atendre a tres milions de ciutadans.

•  A falta d'11 dies per al tancament de la campanya encara queden disponibles 85.000 cites. Els contribuents que encara no hagen sol·licitat seu cita podran fer-ho fins el dia 27.

•  Del 19 al 30 de juny hi ha més de 440.000 cites prèvies concedides.

•  El contribuent podrà presentar la seua declaració de la renda a través de les oficines de l'Agència Tributària, a través d'Internet (mètode pel qual es presenten el 40% de les declaracions) o a través de les entitats financeres fins el dia 30 de juny dilluns.

La petició, envie i confirmació d'esborranys està per damunt de la campanya de fa un any. El nombre d'incidències de rectificacions en relació amb declaracions presentades és de menys d'un 2%, en la línia d'anys anteriors.