Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària captura 3.600 quilos de cocaïna després d'assaltar un vaixell en alt mar

Han sigut detinguts els seus 15 tripulants, 12 d'ells veneçolans, 2 espanyols (gallecs) i 1 italià. L'assalt va tindre lloc unes mil milles de les Illes Canàries

2 de juny de 2008. L'Agència Tributària va capturar a la matinada de dissabte a diumenge passats 3.600 quilos de cocaïna a brode d'un vaixell de bandera veneçolana de nom “San Miguel” que es trobava a unes 1.000 milles al nord-oest de les Illes Canàries. Han sigut detinguts els seus quinze tripulants, dotze d'ells veneçolans, dos espanyols, residents a Galícia, i un italià. El valor de la droga en el mercat podia haver superat els 200 milions d'euros.

Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, a brode del Patruller d'Operacions Especials “Petrel-I”, van assaltar el pesquer veneçolà amb base en el port de Pampatar (Illa Margarita) i de 16 metres d'eslora, amb el nom de “San Miguel”. A brode transportava 144 fardells de cocaïna, d'uns 25 quilos cadascun, que poden assolir en total uns 3.600 quilos de cocaïna. El vaixell es troba en condicions precàries, falta de documentació i no enarborava pavelló algun en el moment de l'actuació.

L'operació ha sigut desenvolupada i dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 7 de Vigo i es va realitzar en aigües internacionals en una zona compresa entre les Illes Açores i les Illes Canàries, després que per la mediació d'organismes internacionals s'obtinguera l'autorització de les autoritats de Veneçuela per a l'abordatge del vaixell, que es va efectuar sense cap incidència.

El pesquer “San Miguel”, que està sent remolcat pel vaixell de Vigilància Duanera “Petrel-I”, s'adreça al port de Vigo (Pontevedra), on els detinguts seran llocs a disposició de la Jutgessa que coneix del cas i s'efectuarà el corresponent recompte i pesada de la droga intervinguda.

L'operació, de nom “Antilla”, ha sigut conseqüència de les investigacions de l'Agència Tributària intensificades durant l'últim mes i dirigides a la identificació de mitjans de transport de cocaïna des d'Amèrica del Sud a Espanya. L'operació es manté oberta a Galícia amb diversos registres en les últimes hores.

El vaixell “Petrel-I” arribarà al port de Vigo dijous dia 5 a les 12:00h del matí, amb la droga capturada i el vaixell capturat. Els mitjans que estiguen interessats podran prendre imatges de l'arribada i descàrrega de la droga, així com declaracions dels responsables de l'Agència Tributària.