Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària captura al port d'Algesires més de 230.000 articles falsificats per un valor superior als 100 milions d'euros

Cop a la pirateria: L'operació es va realitzar de manera conjunta amb la Guàrdia Civil i és la major d'estes característiques a Espanya. Els sis contenidors capturats provenien de la Xina.

13 de març de 2008. L'Agència Tributària, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, ha confiscat de més de 230.000 productes falsificats en una operació que va començar el passat dia 15 de febrer quan la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana d'Algesires va detectar, gràcies a les seues investigacions, incoherències en sis contenidors de 40 peus carregats en el port xinés de Yantián, amb destinació declarat al Marroc. Experts de l'Agència Tributària calculen el valor de mercat de la mercaderia confiscada en més de 100 milions d'euros. L'operació es va tancar el passat divendres 7 de març.

L'examen dels tres primers contenidors va permetre la localització de gran quantitat de mercaderia de diferents marques registrades, que van resultar ser productes falsificats. En funció del que és anterior es va procedir a la retenció de tres contenidors més, en què la mercaderia venia declarada com circuits electrònics integrats, cotó i calçats, comprovant-se després del seu reconeixement que també contenien mercaderia falsificada.

Els fets es van informar el Jutjat de Guàrdia d'Algesires que va acordar l'obertura de diligencies prèvies. També es van comunicar als titulars dels drets de propietat industrial protegits, conforme al procediment establit per la normativa comunitària, perquè certificaren la falsedat dels productes.

La lluita contra la falsificació i la pirateria és una de les àrees preferents d'investigació de l'Agència Tributària, que d'aquella forma combat el perill que causen al consumidor articles falsificats i la competència deslleial que suposa per al sector empresarial.

Finalitzat el recompte de les mercaderies, les falsificacions afecten a 45 marques, amb el següent detall:

RESUM

 

Article

Quantitat

Marques

 
 

Sabatilles

87.245

   Adidas, Asics, Reebok, Guess, Puma, Nike, Convers, D.G., Levis.

 
 

Carteres

4.300

   Lacoste, Guess, Versace, Gucci, Chanel, Tous.

 
 

Bosses

5.240

   Chloé, Guess, Versace, Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Prada, Tous.

 
 

Bolsitos

1.550

   Versace, Prada, Tous.

 
 

Moneders

5.250

   Guess, Versace, Louis Vuitton, Chanel, Tous.

 
 

Gorres

12.250

   Converse.

 
 

Corbates

9.000

   Navigare.

 
 

Cinturons

13.100

   Daniel Smith.

 
 

Calçotets

9.400

   Calvin Klein, Polo, Louis Vuitton, Versace.

 
 

Pantalons

7.770

   Boss, Polo, Versace.

 
 

Jaquetes

4.845

   Daniel Smith, Delberto, Quick Silver, Boccodo, Paul & Shark.

 
 

Rellotges

55.500

   Chanel, Rado, Tissot, Armani.

 
 

Jaquetes

1.520

   Daniel Smith.

 
 

Vestits

1.265

   Delberto, Versace.

 
 

Samarretes

7.440

   Marlboro, Gulso Shark, G-Star, Nike.

 
 

Jersey

750

   Armani, Paul Shark.

 
 

Chandal

1.975

   Nike, Adidas.

 
 

Caçadores

900

   G-Star.

 
 

Samarretes

500

   D-Star.