Saltar al contingut principal

El Govern manté l'esforç en la lluita contra el frau fiscal

Noves mesures per a la prevenció del frau fiscal. El Pla de Prevenció de Frau Fiscal, que es va iniciar el 2005, ha permés que este any per cada euro dedicat a la prevenció del frau s'ingressen dotze, el doble que el 2004. L'objectiu és continuar amb les mesures que ja estan funcionant i actualitzar el Pla incorporant noves línies d'actuació, principalment en economia submergida i ajuda al contribuent. L'actualització del Pla està ja disponible en informació pública i obert als suggeriments dels sectors socials.

20 de novembre de 2008. El secretari de l'Estat d'Hisenda i Pressuposats, Carlos Ocaña, i el director general de l'Agència Tributària, Luis Pedroche, van presentar este matí l'actualització del Pla de Prevenció del Frau Fiscal. El document, amb més de 140 mesures, se sotmetrà a informació pública a fi de rebre suggeriments dels diferents sectors socials. Està disponible a Internet, en la pàgina web sede.agenciatributaria.gob.es

L'actualització del Pla de Prevenció del Frau Fiscal insistix en la busca de noves fonts d'informació i a centrar els esforços en la investigació del frau més complex. A més, es posa especial èmfasi en la millora del compliment voluntari i a enfortir la col·laboració nacional i internacional.

En els quatre exercicis d'aplicació del pla (2005-2008) s'hauran ingressat més de 27.000 milions d'euros per actuacions relacionades amb el control del frau. Només el 2008 es preveu que s'ingressen al voltant de 8.000 milions d'euros, el doble del que es va ingressar en l'exercici 2004.