Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària posa ja a disposició dels contribuents l'esborrany de Renda 2010

Els esborranys es podran obtindre, modificar i confirmar a través d'Internet o del telèfon sense esperar a què arriben per correu. L'avenç de les gestions permetrà iniciar les devolucions el pròxim dimecres 6 d'abril.

A partir de hui s'obri el termini per a gestionar l'esborrany de declaració de l'Impost de la Renda de la Persones Físiques 2010 (IRPF 2010). Este any es posaran a disposició dels ciutadans més de 22 milions d'esborranys i dades fiscals. Es preveu que esta campanya de Renda tindrà 19,4 milions de declarants. D'estos, 15,2 milions tindran dret a devolució per un import total d'11.167 milions d'euros. Les devolucions començaran a practicar-se a partir del 6 d'abril. D'altra banda, es preveu que 3,8 milions de contribuents presenten declaracions amb dret per ingressar per una quantia total de  6.184 milions d'euros.

L'atenció en oficines, administracions i plataformes de renda començarà el 3 de maig. L'últim dia de campanya de Renda 2010 serà el 30 de juny. L'atenció telefònica i a Internet s'inicia hui.

Els contribuents que no hagueren sol·licitat l'esborrany en la campanya de Renda de l'any passat podran sol·licitar-ho a partir del dia de hui. Per als qui sí el van indicar a través de la casella de petició en la declaració de l'IRPF 2009 o van confirmar l'esborrany l'any passat, la seua sol·licitud va quedar registrada i es posarà a la seua disposició l'esborrany o les dades fiscals sense necessitat de què reiteren la seua petició. Hui dia, ja hi ha prop de 17 milions de sol·licituds d'esborrany. El termini per a sol·licitar l'esborrany de l'IRPF o les dades fiscals acaba el 27 de juny.

Este any la principal novetat de la campanya de Renda és que es pot obtindre l'esborrany  de manera immediata a través d'Internet o del telèfon des de hui i fins el 30 de juny. D'esta manera no s'ha d'esperar a rebre l'esborrany en el domicili. Tampoc es necessita el certificat electrònic. Per a obtindre l'esborrany se sol·licitarà el nombre del NIF, la dada de la casella 698 de la renda 2009 i un número de telèfon mòbil. L'Agència Tributària enviarà al mòbil un SMS amb el nombre de referència que permet consultar, modificar i confirmar l'esborrany de Renda 2010. El contribuent que no ho obtinga per Internet el rebrà per correu a partir de maig.

Una vegada que reba l'esborrany, el contribuent ha de revisar-ho, podent, si escau, completar o modificar la informació recollida en el mateix abans de Procter a la seua confirmació. La confirmació de l'esborrany suposa la presentació de la declaració de l'IRPF. El termini per a la confirmació de l'esborrany conclou el 30 de juny (últim dia de Campanya de Renda), excepte si el resultat és per ingressar i es domicilia el pagament, cas en què el termini acaba el 27 de juny.

Qui poden sol·licitar l'esborrany?
Poden sol·licitar l'esborrany de l'IRPF tots els contribuents que reunisquen les condicions fixades per la llei per a rebre-ho. Si reunix les condicions, l'Agència Tributària li enviarà l'esborrany de declaració i les dades fiscals amb els que s'ha calculat. Si no se li pot enviar l'esborrany, se li remetran les seues dades fiscals per a ajudar-li en la confecció de la seua declaració.

Tenen dret a rebre l'esborrany els contribuents que només tinguen únicament rendiments del treball, rendiments del capital mobiliari amb retenció o ingrés a compte, Lletres del Tresor, imputació de rendes immobiliàries de dos immobles com a màxim, guanys patrimonials sotmesos a retenció o ingrés a compte i subvencions per a l'adquisició d'habitatge habitual. La deducció per adquisició d'habitatge habitual amb préstec hipotecari, la reducció per aportacions a plans de pensions i la deducció per donatius no impedixen rebre l'esborrany.

Com es demana l'esborrany de l'IRPF?
Cal facilitar el NIF i la casella 698 (quota íntegra, part estatal) de la declaració de Renda 2009 (declaració presentada l'any passat). Des del 4 d'abril fins el 27 de juny.

• Per Internet (sede.agenciatributaria.gob.es )
• Per telèfon, en el 901 12 12 24 (servici automàtic que funciona les 24 hores del dia) o en el 901 200 345 (de dilluns a divendres, de 9 a 21 hores).

No és necessari que el tornen a sol·licitar aquells contribuents que ja el tenen sol·licitat, bé per haver confirmat l'esborrany l'any passat o bé per haver marcat les caselles 110, 111 o 112 del model de declaració d'IRPF 2009.

Com es pot tindre ja l'esborrany de Renda 2010?
Amb el nou servici d'obtenció del número de referència de l'esborrany:

• Per Internet
• En el  901 12 12 24

Només es necessita aportar el NIF, la casella 698 de la Renda 2009 i el telèfon mòbil del contribuent, a què l'Agència Tributària enviarà un SMS amb el nombre de referència de manera immediata. Este número  permetrà consultar, modificar i confirmar l'esborrany sense necessitat d'esperar a rebre-ho en el domicili.