Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària captura 4.320 quilos d'haixix a Murcia

En l'operació s'ha decomissat un pesquer i han sigut detingudes cinc persones.

L'Agència Tributària ha donat per tancada l'‘Operació Sophie’, desenvolupada a Murcia pel Servici de Vigilància Duanera i en la que s'han capturat 4.320 quilograms d'haixix. Com a resultat d'este operatiu, han sigut detingudes cinc persones i s'ha decomissat un pesquer. La droga confiscada haguera assolit en el mercat il·lícit de drogues un valor de 6.177.000 euros.

L'operació es va iniciar el passat dia 9 de desembre de 2010, quan els mitjans aeronavals de l'Agència Tributària van detectar un pesquer de nom ‘S Xaloc’, de 12 metres d'eslora, que realitzava una navegació sospitosa per a l'activitat pesquera. L'embarcació va anar interceptada a les 16,30 hores a 24 milles al sud de Cartagena per la dotació del patruller ‘Abanto’ del Departament de Duanes de l'Agència Tributària amb base a Cartagena.

Al pujar a brode, els funcionaris de Duanes van trobar en la banyera i a la resta de les dependències del pesquer 141 fardells d'arpillera, que s'utilitzen habitualment per a transportar haixix.

Els funcionaris, adscrits a l'Àrea Operativa de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Murcia, van intervindre l'embarcació i van detindre als cinc tripulants, inclòs el patró, sent traslladats a Cartagena aquella mateixa tarda. Alguns detinguts havien sigut investigats anteriorment pels funcionaris de Vigilància Duanera per la seua implicació en el trànsit marítim de drogues.

L'operació s'ha donat per finalitzada fa uns dies quan s'han considerat ultimades totes les diligencies policials encaminades al desmantellament de l'organització criminal.

Tant la droga, com els detinguts i l'embarcació intervinguda han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Cartagena.