Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària confisca un milió de paquets de tabac de contraban a Barcelona

  • És la major captura de tabac il·legal des del març de 2010
  • L'operació de Vigilància Duanera va portar a la intervenció de dos contenidors amb tabac de contraban procedent dels EUA i a la detenció de tres persones
  • L'organització delictiva havia suplantat la identitat d'un importador habitual per a evitar els controles duaners

L'Agència Tributària va intervindre la passada matinada dos contenidors en una nau industrial de Manresa (Barcelona) amb un milió de paquets de tabac de contraban, fet que suposa la major operació d'estes característiques desenvolupada per l'Agència des del març de 2010. El tabac capturat podria haver superat en el mercat els 3.500.000 euros. L'operació s'ha saldat amb la detenció de tres persones.
L'operació té el seu origen amb l'arribada al Port de Barcelona de dos contenidors procedents dels Estats Units. L'organització delictiva havia suplantat la identitat d'un importador habitual i havia declarat la mercaderia com rotllos de plàstic.
L'Agència Tributària, que ja havia iniciat investigacions prèvies sobre esta organització, va decidir procedir al seguiment controlat de la mercaderia, que va anar transportada en dos camions fins el polígon.
En el moment de la descàrrega, els funcionaris de Vigilància Duanera van procedir a la detenció de tres membres de l'organització contrabandista que es trobaven a l'espera per a la recepció del tabac. Dos dels detinguts són de nacionalitat espanyola i un tercer d'origen romanés.
Després d'una inspecció ocular del contingut dels contenidors (2000 caixes de tabac, amb un milió de paquets), els funcionaris de Vigilància Duanera van poder comprovar que transportaven tabac de la marca “305’S” que no havia superat els corresponents controles tributaris i duaners, al faltar dels precintes reglamentaris per a la seua comercialització en territori espanyol.

L'operació desenvolupada la passada matinada ha permés la major confiscació de tabac de contraban des del març de 2010, quan els funcionaris de Duanes, en col·laboració amb l'oficina europea antifrau, la OLAF, van procedir a la captura a les Canarias de més de 2,4 milions de paquets per un valor de mercat estimat en 8,6 milions d'euros.

Estes actuacions formen part de la lluita contra el frau que du a terme l'Agència Tributària en les seues labors per a assegurar la cadena de proveïment i evitar el frau tributari i duaner.