Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària ha tornat ja més de 7.800 milions a 12,1 milions de contribuents d'IRPF

Campanya de Renda 2015

  • El 83% de les devolucions i el 72% dels imports sol·licitats ja han sigut abonats als contribuents
  • Un 81% de les declaracions s'han presentat per Internet, 1.219.000 més que en la campanya anterior i gairebé un 48% més que fa cinc anys, quan es van començar a reforçar les mesures per a potenciar la via telemàtica
  • Del total de presentacions, 9,7 milions s'han efectuat mitjançant la nova plataforma ‘RENDA WEB’

 

1  d' agost de 2016.- L'Agència Tributària ha tornat ja, a data de 29 de juliol, 7.877 milions d'euros a 12.157.000 contribuents, de manera que el 83% de les devolucions i el 72% dels imports sol·licitats en la campanya de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) corresponent a l'exercici 2015 ja han sigut abonats. Les devolucions pagades creixen un 1,3% en número i un 3% en import en comparació d'igual data de l'any passat, en línia amb l'increment interanual de les sol·licituds de devolució i el seu import.

Incorporades ja gairebé la totalitat de les declaracions de l'impost que no estaven encara comptabilitzades al tancament de la Campanya de la Renda, el passat 30 de juny, han sigut més de 19.469.000 les declaracions presentades, un 1% més que en l'anterior campanya a igualtat de dates, amb la qual cosa es confirma la recuperació del nombre de declarants d'IRPF iniciada aleshores.

Més de 15.870.000 declaracions, un 81,5% del total, s'han presentat per Internet, via de presentació que han utilitzat 1.219.000 contribuents més que l'any anterior i gairebé un 48% més que fa cinc anys, quan es van començar a reforçar les mesures per a potenciar la via telemàtica com fórmula principal de presentació, agilitzant els tràmits dels contribuents i, si escau, les devolucions que corresponguen.

 

Més de 9,7 milions de declaracions amb ‘RENDA WEB’

Esta agilitació en la presentació ha sigut impulsada per la utilització de la nova plataforma ‘RENDA WEB’ com ferramenta principal per a la confecció i presentació de declaracions per part dels contribuents.

Després d'incorporar ja gairebé la totalitat de les declaracions, més de 9.722.000 declaracions s'han presentat amb la nova plataforma, fet que suposa un incremente del 15,5% respecte a les presentacions d'esborranys per Internet que l'Agència havia registrat en les mateixes dates de l'any passat.

Enfront d'això, les presentacions amb el programa ‘PADRE’ descendixen més d'un 10%, degut a la reducció del col·lectiu de contribuents que este any han seguit obligats a presentar la seua declaració amb el tradicional programa d'ajuda que oferix l'Agència Tributària.

 

Impost sobre el patrimoni

En paral·lel a la Campanya de l'IRPF s'ha desenvolupat la de l'impost sobre el patrimoni, que havien de declarar aquells contribuents amb quota per ingressar (després d'aplicar les corresponents deduccions i bonificacions) i també aquells sense quota per ingressar, però que l'any passat comptaven amb béns i drets amb un valor superior als 2 milions d'euros.

Després d'incorporar les presentacions pendents de comptabilitzar, s'han registrat un poc més de 188.300 declaracions de Patrimoni, de les quals més de 163.000 han resultat per ingressar, per un import de més de 995 milions d'euros.

 

S'adjunta en la Nota de Premsa les següents Taules:

  • IRPF 2015 (Dades a 29 de juliol)
  • Devolucions sol·licitades i pagades (imports en milions d'euros)
  • Devolucions pagades, número i import IRPF 2015/2014 (imports en milions d'euros)
  • Esborranys – Renda Web presentats
  • Presentacions per Internet