Saltar al contingut principal

Capturades a Madrid més de 245.000 ulleres falsificades d'una coneguda marca procedents d'Àsia

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Una mostra de la mercaderia intervinguda s'ha remés a un laboratori especialitzat per a comprovar si les lents podrien ser perjudicials per a la salut dels usuaris
  • S'ha detingut al presumpte responsable de la importació i distribució de les imitacions i s'han practicat quatre registres en el polígon industrial Cobo Calleja de Fuenlabrada

 

26  d' octubre de 2016.- L'Agència Tributària i la Policia Nacional han capturat 246.120 parixes d'ulleres d'imitació d'una coneguda marca, procedents d'Àsia. En l'operació s'ha detingut al presumpte responsable de la importació i distribució de les imitacions, un ciutadà xinés, i s'han practicat quatre registres en el polígon industrial Cobo Calleja de Fuenlabrada (Madrid). Una mostra de la mercaderia intervinguda s'ha remés a un laboratori especialitzat per a comprovar si les lents, a més, podrien ser perjudicials per a la salut dels usuaris.

L'operació, denominada ‘Visió', es va iniciar després de rebre informació de la duana de França sobre una confiscació de falsificacions dutes a terme en aquell país, possiblement destinades a la seua comercialització a Espanya. Concretament les autoritats franceses van intervindre 75.000 parixes d'ulleres a l'aeroport de París-Charles de Gaulle amb destinació a una empresa radicada a Fuenlabrada, Madrid. L'empresa víctima de la falsificació també havia denunciat la presència en el mercat d'estos productes, que usaven signes distintius confusibles amb els de la seua marca.

Amb estes dades es van iniciar les investigacions i es van anar filtrant empreses destinatàries de la mercaderia. Les ulleres eren traslladades a un magatzem sense obertura al públic, des d'on eren distribuïdes amb les marques d'imitació, usant logotips molt similars, confusibles amb els de la marca denunciant. L'absència de coincidències de la titularitat del magatzem i dels destinataris, a més dels canvis d'ubicació dins del polígon Cobo Calleja, van dificultar la localització del gènere intervingut.

Malgrat les dificultats, finalment es va poder confirmar la presència del material d'imitació, procedint-se a realitzar quatre registres, tots en el citat polígon industrial de Cobo Calleja, a Fuenlabrada. En l'operatiu es va detindre al responsable de la importació i distribució de les  falsificacions i es van capturar 246.120 parixes d'ulleres i 220 parixes de patilles que imitaven la marca. Esta mercaderia ha sigut remesa a un laboratori especialitzat per a comprovar els seus nivells de protecció i si poden ser perjudicials per als usuaris.

El gènere era importat des d'Àsia i introduït per diferents duanes europees. Ja dins de territori comunitari era enviat a Espanya, intentant evitar així els controles duaners del nostre país. Les ulleres han sigut retirades, intervingudes i posades a disposició judicial.

En l'operació han participat l'Àrea Regional de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Madrid, la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Policia Nacional i la  Brigada Local de Policia Judicial de Fuenlabrada.

 

S'adjunta en la Nota de Premsa Annex fotogràfic.