Saltar al contingut principal

Confiscats 3.750 quilos d'haixix en dos operacions consecutives contra el narcotràfic en l'Estretisc

Lluita contra el tràfic de drogues

  • Funcionaris de Vigilància Duanera han capturat 114 fardells d'haixix i intervingut una ‘narcollanxa’ de grans dimensiones, amb la detenció dels seus quatre tripulants

29 de desembre de 2020.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han aconseguit impedir la introducció a Espanya d'un total de 3.750 quilos d'haixix en dos operatius consecutius realitzats en l'àrea de l'Estretisc els dies 19 i 21 de desembre. Com a resultat de l'actuació, juntament amb els 114 fardells d'haixix confiscats, s'ha procedit a la intervenció d'una ‘narcollanxa’ de grans dimensiones i a la detenció dels seus quatre tripulants.

La primera operació es va desenvolupar en la nit del passat dissabte, quan els mitjans de detecció de Duanes van detectar una embarcació semirígida presumiblement carregada de droga.

Un patruller de Vigilància Duanera amb base a Algesires es va adreçar cap l'objectiu albirat prèviament, que al veure's sorprés va emprendre la fugida, llançant a la mar la carrega de droga que portaven per a alleugerir l'embarcació i poder donar-se a la fuga. Es van poder recuperar 31 fardells d'haixix, que, una vegada assegurats en port base, van donar un pes brut d'uns 983 quilograms.

El segon operatiu va tindre lloc dos dies després, el 21 de desembre, després d'albirar-se una semirígida d'uns 12 metres d'eslora i dotada amb tres potents motors forabord. Davant la possibilitat que estiguera carregada d'haixix, es va enviar un patruller de Vigilància Duanera per a la seua intercepció.

En esta ocasió, malgrat que els tripulants de l'embarcació contrabandista van llançar també gairebé tota la carrega de fardells que transportaven, la semirígida va resultar interceptada, abordada i intervinguda. Es va detindre als seus quatre tripulants, tres homes espanyols i un altre marroquí, i es van capturar un total de 83 fardells d'haixix, amb un pes brut aproximat de 2.765 quilograms.

Les actuacions, els detinguts i l'embarcació intervinguda han sigut llocs a disposició de les autoritats judicials pertinents.

La Duana espanyola seguix mantenint la pressió sobre els fluxos il·lícits en la zona de l'Estretisc i ha establit un pla de vigilància dels espais marítims basat en l'explotació de la intel·ligència i la col·laboració amb els organismes nacionals i internacionals encarregats també del control dels estupefaents.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació i fotos de l'operativa (per a baixar el vídeo i les fotografies s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-73g1j6jJRx