Saltar al contingut principal

Intervingudes quatre tones d'haixix en un veler de bandera holandesa que navegava amb destinació a Espanya

En una operació conjunta d'Agència Tributària i Policia Nacional

  • L'embarcació, després de fondejar en aigües mallorquines i visitar zones conegudes per ser llocs de carrega de droga al mar Mediterrani, tornava a aigües espanyoles

  • La tripulació, constada per dos ciutadans búlgars que han sigut detinguts, a l'albirar la patrullera de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, va calar foc al vaixell per a intentar cremar la carrega i evitar l'acció policial

27 de març de 2020.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional han intervingut quatre tones d'haixix en un veler que navegava amb direcció a Espanya. Han sigut detinguts els dos tripulants de l'embarcació.

En el marc de les mesures de prevenció establides en la lluita contra el narcotràfic a gran escala s'han augmentat les inspecciones i controles preventius en els vaixells que utilitzen alguna de les rutes conegudes per al tràfic de drogues al Mediterrani.

En un d'aquests controles, els investigadors de la Policia Nacional i l'Agència Tributària van identificar un veler, de bandera holandesa, que va resultar sospitós per la seua trajectòria erràtica.

L'embarcació va anar abordada a unes 80 milles al sud d'Eivissa i inspeccionada per membres de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, que van localitzar en el seu interior el carregament d'haixix.

Ruta sospitosa enfront de les costes espanyoles

Les organitzacions criminals dedicades al tràfic de drogues continuen duent a terme grans enviaments d'estupefaents que creuen el Mediterrani amb destinació Europa, utilitzant Espanya com lloc de compra i com a base estratègica.

En este sentit, i a través de les labors de prevenció implementades per part de la Policia Nacional i l'Agència Tributària, es va identificar un veler que havia realitzat una ruta sospitosa, ja que després de fondejar en aigües mallorquines i visitar zones conegudes per ser llocs de carrega de droga al mar Mediterrani, tornava a aigües espanyoles amb destinació Europa.

Degut a això, en la vesprada del dia 26 de març es va dur a terme l'abordatge i inspecció d'este veler per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, trobant-se en el seu interior quatre tones d'haixix.

La tripulació, constada per dos ciutadans búlgars, a l'albirar la patrullera de Vigilància Duanera, va calar foc al seu propi vaixell per a intentar cremar la carrega i evitar l'acció policial, sent açò avortat per les forces intervinents. Ambdós ciutadans han sigut detinguts i llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Eivissa.

Durant aquesta emergència sanitària provocada per la COVID-19 i el consegüent Estat d'Alarma decretat pel Govern d'Espanya, els investigadors han establit una sèrie de mesures per a combatre el narcotràfic, a l'haver-se observat a través d'intel·ligència analitzada que este tràfic de drogues a l'engròs continuava la seua activitat.

Filmació de l'arribada del veler a port (per a baixar els vídeos s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-IipEeEsgJy