Saltar al contingut principal

Més de 4.300.000 contribuents han rebut la seua devolució, un 29% més, per un import de 3.000 milions d'euros

Campanya de Renda 2019

  • Superat el mes de campanya, 6.754.000 contribuents han presentat ja la seua declaració, 1.330.000 més que l'any passat en el mateix període
  • Des de hui es pot demanar cita per al pla ‘Li Telefonem’, el sistema de confecció telefònica de declaracions que arrancarà el dia 7 de maig i que multiplicarà per gairebé sis vegades la seua capacitat per a suplir l'assistència en oficines mentres les condicions sanitàries el requerisquen
  • La capacitat de cites del ‘Li Telefonem’ anirà creixent gradualment en número i en perfil del contribuent per a garantir la fiabilitat del servici
  • En la campanya està prevista la presentació de 21.030.000 declaracions, de les quals 14.565.000 seran per retornar, gairebé el 70% del total, per un import de 10.686 milions d'euros

5 de maig de 2020.- Més de 4.349.000 contribuents han rebut, a data de hui, la seua devolució superat el primer mes de campanya de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent a 2019 (IRPF 2019). L'import total retornat assolix els 3.000 milions d'euros. Es manté d'esta manera el fort incremente de les devolucions respecte a les mateixes dates de l'any passat, del 29% en número i de més del 39% en import.

Cal recordar que, en el context actual d'emergència sanitària, i tenint en compte que el 88% dels contribuents presenten les seues declaracions per Internet, es va considerar especialment important mantindre la data d'inici de campanya prevista (1 d'abril), de manera que els contribuents pogueren anar rebent com més prompte les seues devolucions.

Este incremente sostingut en les devolucions després de superar el primer intervinc de la campanya està lligat al gran incremente registrat paral·lelament en les pròpies presentacions, ja que, en este punt de campanya ja han presentat la seua declaració 1.330.000 contribuents més que l'any passat (+24,5%).

En aquesta campanya està previst que es presenten 21.030.000 declaracions, un 1,6% més que l'any anterior. D'aquell total, es preveu que 14.565.000 donen dret a devolució, gairebé el 70% del total i un 0,5% més que l'any anterior, per un import estimat de 10.686 milions d'euros.

L'agilitació en les presentacions està assolint també a les declaracions amb resultat per ingressar, que creixen un 31%, superant ja la xifra de 937.000. Accelerar la presentació no suposa un perjuí per als contribuents amb declaracions per ingressar, ja que comencen a pagar al final de la campanya.

Quant a les vies de presentació, a més del canal telemàtic principal, que és la pàgina web de l'AEAT (sede.agenciatributaria.gob.es ), els contribuents també estan agilitzant la presentació a través de l'aplicació mòbil de l'Agència. Per esta via s'han presentat més de 262.000 declaracions fins hui, un 31% més que l'any passat. D'aquella xifra total, més de 221.800 es corresponen amb presentacions ‘en un només clic’ i la resta són contribuents als que l'aplicació ha derivat al web de l'Agència per a realitzar alguna modificació i han tornat a l'‘app ’per a concloure la presentació.

El pla ‘Li Telefonem’ multiplica la seua capacitat

Amb esta combinació d'una molt intensa acceleració en les presentacions dels contribuents per Internet i ‘app’, i un gran reforce de la confecció de declaracions per via telefònica per a arribar als contribuents que habitualment requerixen atenció en oficines, l'Agència, en col·laboració amb CA i ajuntaments, pretén que, en el menor temps possible, la majoria dels contribuents puguen anar deixant ja presentada la seua declaració, supeditant qualsevol decisió sobre l'inici i el format de l'atenció presencial en Campanya de Renda en les oficines de l'AEAT a les condicions que vagen marcant en cada moment les circumstàncies sanitàries.

Per a aconseguir aquell important reforce de l'atenció personalitzada, l'Agència Tributària ha implementat les mesures organitzatives i tecnològiques necessàries per a multiplicar per gairebé sis vegades, en termes de personal dedicat a esta tasca, la capacitat de servici inicialment prevista per al tradicional pla ‘Li Telefonem’. El servici en el seu conjunt arribarà a comptar amb més de 4.500 operadors, donats suport a per més de 550 coordinadors, personal de faig costat general i informàtic.

A partir del 7 de maig, mitjançant cita prèvia que el contribuent pot sol·licitar per Internet o telèfon des de hui mateix, es començarà a prestar este servici personalitzat de confecció telefònica de declaracions. El contribuent que compte amb el tradicional perfil d'assistència presencial en oficines podrà sol·licitar cita per a ser atés en funció de la disponibilitat del servici, que s'anirà incrementant gradualment tant en capacitat com en el perfil del contribuent que pot ser atés.

Els contribuents que, al sol·licitar cita per al ‘Li Telefonem’, aporten un telèfon mòbil (l'opció més recomanable), rebran un SMS on se'ls indicarà el dia en què previsiblement seran atesos, així com un enllaç a la documentació que hauran de tindre disponible el dia de la cita. A tall d'exemple, els nous declarants hauran de tindre disponible el número IBAN d'un compte de la que siguen titulars. Als contribuents amb l'‘app ’de l'Agència baixada se'ls enviarà un missatge ‘push’ amb la mateixa informació.

Addicionalment, als contribuents amb rendiments d'activitat econòmica en estimació objectiva (mòduls) i aquells que compten amb rendiments del capital immobiliari, al concertar la cita se'ls oferirà un document que els ajudarà a recopilar la informació necessària perquè la tinguen preparada i disponible en el moment en què l'Agència els telefone, agilitzant així la presentació de la declaració.

L'oferta de cita prèvia es va obrint progressivament. Amb l'objectiu de mitigar una eventual pèrdua de cites en perjuí del conjunt dels contribuents, l'agència recorda als ciutadans que poden anul·lar la cita per la mateixa via per la qual l'han concertat si han decidit no fer ús d'ella. En anys passats, en més del 25% de les cites concertades amb més d'una setmana d'antelació, el contribuent finalment no es presentava.

Qui no estan obligats a declarar

En termes generals, no estan obligats els contribuents amb rendes exclusivament procedents del treball fins un import de 22.000 euros anuals. Tanmateix, este límit es reduïx si els rendiments procedixen de més d'un pagador (excepte excepcions), o també quan el pagador no està obligat a retindre i quan els rendiments estan subjectes a un tipus fix de retenció. En tals casos, el límit és de 14.000 euros anuals.

Ambdós límits seguixen sent vàlids per no declarar si el contribuent compte, en el seu lloc, o a més, amb els següents rendiments íntegres:

  • Dividends, interessos i guanys patrimonials sotmesos a retenció amb un tope conjunt de 1.600 euros.
  • Rendes immobiliàries imputades, rendiments íntegres del capital mobiliari no subjectes a retenció derivats de lletres del Tresor i subvencions per a l'adquisició d'habitatges de protecció oficial o de preu taxat, i altres guanys patrimonials derivats d'ajuts públics, amb el límit conjunt de 1.000 euros.

Igual que l'any anterior, tampoc estaran obligats els contribuents que compten amb rendiments del treball, capital i activitats econòmiques, així com guanys patrimonials (subvencions, premis i d'altres), amb el límit conjunt de 1.000 euros, juntament amb pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros.

Revisió de dades personals i econòmics

Sempre resulta necessari revisar l'esborrany de declaració que oferix l'Agència Tributària. A través de RENDA WEB la informació serà la més actualitzada possible però, si més no, l'Agència pot no disposar de totes les dades amb transcendència en la declaració, dades que potser el contribuent haja d'incorporar a l'esborrany de declaració.

Alguns casos típics que fan necessària la revisió són els següents:

  • Immobles i les seues referències cadastrals
  • Circumstàncies personals i familiars (si van canviar el 2019)
  • Arrendaments d'immobles
  • Transmissions
  • Aportacions a plans de pensions
  • Quotes sindicals
  • Percepcions per subvencions
  • Deduccions familiars i per maternitat
  • Deducció per inversió en habitatge habitual
  • Deduccions autonòmiques

Com obtindre ‘Clau PIN’ i el número de referència?

El número de referència i ‘Clau PIN’ seguixen sent, al costat del certificat i el DNI electrònics, els sistemes d'accés a RENDA WEB i a uns altres servicis de Campanya de Renda, com la consulta de dades fiscals i de l'estat de tramitació de la devolució.

L'obtenció de Clau PIN requerix dos passos, un registre previ únic i una sol·licitud posterior tota vegada que el necessite el contribuent. El registre previ es podrà efectuar per Internet, seguint les instruccions de la carta que l'Agència remetrà als qui la sol·liciten a través de l'opció oferida en la icona de la pàgina web de l'AEAT ‘Clau PIN’. En este cas, s'haurà de proporcionar el DNI, la seua data de validesa i el número de mòbil.

Una vegada registrat en el sistema, quan el contribuent desitge realitzar algun tràmit, podrà sol·licitar-ho des de l'enllaç disponible en el propi tràmit, o des de l'‘app’. Per això haurà de consignar el NIF, la data de validesa del DNI i un codi de quatre caràcters que definirà el contribuent per a cada sol·licitud. A continuació, rebrà per l'‘app ’o per SMS un PIN de tres dígits que, juntament amb la clau d'accés, formen el codi d'accés necessari per a realitzar els seus tràmits.

Al seu torn, per a l'obtenció del número de referència mitjançant el servici REN0 en la pàgina de l'Agència, se sol·licitarà el NIF, la casella 505 de la Renda 2018 i la data de validesa del propi DNI. Als no declarants en l'exercici anterior, o amb la casella de la seua Renda 2018 amb valor zero, en lloc de la casella 505 se'ls sol·licitaran determinats dígits del codi d'un compte bancari de la que siga titular el contribuent. Amb l'objectiu de facilitar la seua utilització, el número de referència estarà format per només sis caràcters.

Principals servicis d'assistència i informació

  •  Internet: sede.agenciatributaria.gob.es  i ‘app’

    (oferix informació i gestions sense horaris). 

  • Telèfon sol·licitud cita ‘Li Telefonem’ (a partir del 5 de maig):

    901 22 33 44 o 91 553 00 71 (operador, de 9 a 19 hores, L-V)

    901 12 12 24 o 91 535 73 26 (servici automàtic, 24 hores)

  • Telèfon Renda Informació: 901 33 55 33 i 91 554 87 70

    (per a resoldre dubtes; de 9 a 19 hores, L-V)

    IRPF 2019 (Dades a 5 de maig)

     

IRPF 2018

IRPF 2019

% 2019/2018

NAVEGACIÓ RENDA WEB

(núm. de contribuents)

7.888.905

9.446.971

19,75%

Declaracions presentades

5.424.798

6.754.756

24,52%

Declaracions per ingressar

715.364

937.606

31,07%

             Import (milions de €)

581,751

724,817

24,59%

Declaracions amb sol·licitud de devolució

4.564.468

5.591.397

22,50%

             Import (milions de €)

3.431,553

4.247,210

23,77%

Devolucions Pagades

3.370.667

4.349.324

29,03%

             Import (milions de €)

2.152,241

3.001,822

39,47%

Nota:

La suma de les declaracions per ingressar i les devolucions no coincidix amb les declaracions presentades perquè falten per incloure les declaracions negatives i les declaracions amb renuncia a la devolució.

Declaracions presentades

 

DELEGACIONS

PROVINCIALS

Total declaracions presentades

IRPF 2018

Total declaracions presentades

IRPF 2019

% Variació

Presentades 2019/2018

ALMERIA

103.978

128.704

23,78%

CADIS

138.984

166.716

19,95%

CÒRDOVA

86.549

108.530

25,40%

GRANADA

97.342

126.583

30,04%

HUELVA

81.952

104.100

27,03%

JAÉN

65.938

87.105

32,10%

MÁLAGA

177.273

231.723

30,72%

SEVILLA

266.121

339.314

27,50%

JEREZ

42.957

53.328

24,14%

CEUTA

9.753

12.523

28,40%

MELILLA

9.709

12.811

31,95%

ANDALUCÍA

1.080.556

1.371.437

26,92%

HUESCA

21.260

26.156

23,03%

TERUEL

11.096

12.817

15,51%

SARAGOSSA

135.334

161.420

19,28%

ARAGÓN

167.690

200.393

19,50%

OVIEDO

97.727

111.033

13,62%

GIJÓN

48.919

55.377

13,20%

ASTÚRIES

146.646

166.410

13,48%

ILLES BALEARS

100.827

131.170

30,09%

ILLES BALEARS

100.827

131.170

30,09%

LAS PALMAS

148.802

188.039

26,37%

STA. CRUZ DE TENERIFE

117.161

154.367

31,76%

CANÀRIES

265.963

342.406

28,74%

CANTÀBRIA

70.462

83.187

18,06%

CANTÀBRIA

70.462

83.187

18,06%

ALBACETE

40.571

50.422

24,28%

CIUDAD REAL

56.060

68.221

21,69%

CONCA

17.089

22.724

32,97%

GUADALAJARA

37.447

47.147

25,90%

TOLEDO

83.579

105.104

25,75%

CASTELLA-LA MANXA

234.746

293.618

25,08%

ÁVILA  

17.037

21.098

23,84%

BURGOS

47.720

55.121

15,51%

LEÓN

58.456

68.770

17,64%

PALÈNCIA

21.033

24.489

16,43%

SALAMANCA

40.882

49.319

20,64%

SEGÒVIA

17.967

21.636

20,42%

SÒRIA

10.091

12.294

21,83%

VALLADOLID

82.803

99.026

19,59%

ZAMORA

16.829

20.030

19,02%

CASTELLA I LLEÓ

312.818

371.783

18,85%

BARCELONA

683.860

824.971

20,63%

GIRONA

67.900

86.110

26,82%

LLEIDA

42.082

50.718

20,52%

TARRAGONA

89.029

108.963

22,39%

CATALUNYA

882.871

1.070.762

21,28%

BADAJOZ

66.788

85.585

28,14%

CÀCERES

41.592

52.347

25,86%

EXTREMADURA

108.380

137.932

27,27%

LA CORUNYA

120.579

142.564

18,23%

LUGO

26.846

31.428

17,07%

OURENSE

27.994

31.605

12,90%

PONTEVEDRA

53.400

63.812

19,50%

VIGO

44.483

55.782

25,40%

GALÍCIA

273.302

325.191

18,99%

MADRID

1.044.451

1.314.442

25,85%

MADRID

1.044.451

1.314.442

25,85%

MÚRCIA

132.674

164.596

24,06%

CARTAGENA

49.893

57.044

14,33%

MÚRCIA

182.567

221.640

21,40%

NAVARRA

543

497

-8,47%

NAVARRA

543

497

-8,47%

ÀLABA

240

220

-8,33%

GUIPÚSCOA

257

264

2,72%

BISCAIA

500

473

-5,40%

PAÍS BASC

997

957

-4,01%

LA RIOJA

36.733

45.549

24,00%

LA RIOJA

36.733

45.549

24,00%

ALACANT

170.623

226.589

32,80%

CASTELLÓ

61.211

79.907

30,54%

VALÈNCIA

283.412

370.886

30,86%

C. VALENCIANA

515.246

677.382

31,47%

TOTAL NACIONAL

5.424.798

6.754.756

24,52%

Devolucions sol·licitades i pagades (imports en milions d'euros)

DELEGACIONS

PROVINCIALS

Sol·licitades (núm.) IRPF 2019

Pagades (núm.)

IRPF 2019

% Pàg./ sol.

Import sol·licitat

IRPF 2019

Import pagat

IRPF 2019

% Pàg./ Sol.

ALMERIA

112.287

90.812

80,87%

61,274

44,899

73,27%

CADIS

142.188

116.122

81,67%

113,491

86,951

76,62%

CÒRDOVA

90.689

72.350

79,78%

59,333

43,627

73,53%

GRANADA

104.192

79.192

76,01%

75,851

53,052

69,94%

HUELVA

91.051

73.491

80,71%

52,997

39,723

74,95%

JAÉN

73.486

56.745

77,22%

46,520

33,073

71,09%

MÁLAGA

192.244

150.425

78,25%

142,661

101,175

70,92%

SEVILLA

284.634

225.230

79,13%

209,192

149,587

71,51%

JEREZ

45.876

37.529

81,81%

33,709

25,405

75,37%

CEUTA

10.783

8.521

79,02%

8,157

5,941

72,83%

MELILLA

11.126

8.091

72,72%

8,601

5,662

65,83%

ANDALUCÍA

1.158.556

918.508

79,28%

811,788

589,097

72,57%

HUESCA

20.867

15.832

75,87%

14,374

9,902

68,89%

TERUEL

10.105

7.546

74,68%

6,491

4,402

67,81%

SARAGOSSA

125.957

96.658

76,74%

92,456

65,407

70,74%

ARAGÓN

156.929

120.036

76,49%

113,321

79,711

70,34%

OVIEDO

91.787

73.715

80,31%

79,568

60,001

75,41%

GIJÓN

45.379

36.080

79,51%

37,062

27,235

73,49%

ASTÚRIES

137.166

109.795

80,05%

116,630

87,236

74,80%

ILLES BALEARS

100.601

74.274

73,83%

76,821

51,752

67,37%

ILLES BALEARS

100.601

74.274

73,83%

76,821

51,752

67,37%

LAS PALMAS

167.066

131.851

78,92%

116,216

82,473

70,97%

TENERIFE

135.345

105.845

78,20%

93,315

65,861

70,58%

CANÀRIES

302.411

237.696

78,60%

209,531

148,334

70,79%

CANTÀBRIA

69.782

54.249

77,74%

54,750

39,118

71,45%

CANTÀBRIA

69.782

54.249

77,74%

54,750

39,118

71,45%

ALBACETE

42.003

32.070

76,35%

30,836

21,413

69,44%

CIUDAD REAL

57.083

44.364

77,72%

41,081

29,685

72,26%

CONCA

18.770

13.852

73,80%

13,465

8,993

66,79%

GUADALAJARA

39.105

30.852

78,90%

31,241

22,751

72,83%

TOLEDO

88.012

67.751

76,98%

64,335

45,406

70,58%

C.-LA MANXA

244.973

188.889

77,11%

180,957

128,248

70,87%

ÁVILA  

17.608

13.602

77,25%

12,367

8,691

70,28%

BURGOS

45.739

35.795

78,26%

36,865

26,324

71,41%

LEÓN

57.836

45.300

78,32%

43,294

30,925

71,43%

PALÈNCIA

20.513

16.329

79,60%

14,616

10,761

73,63%

SALAMANCA

41.101

32.606

79,33%

29,126

20,930

71,86%

SEGÒVIA

18.169

13.985

76,97%

12,758

8,948

70,14%

SÒRIA

10.277

7.895

76,82%

6,990

4,931

70,55%

VALLADOLID

84.253

66.815

79,30%

65,615

47,873

72,96%

ZAMORA

17.020

13.196

77,53%

11,201

8,071

72,06%

C. I LEÓN

312.516

245.523

78,56%

232,833

167,456

71,92%

BARCELONA

618.492

466.453

75,42%

536,998

372,107

69,29%

GIRONA

66.574

48.462

72,79%

52,193

34,413

65,93%

LLEIDA

40.026

29.707

74,22%

27,886

18,938

67,91%

TARRAGONA

85.528

64.125

74,98%

69,214

47,008

67,92%

CATALUNYA

810.620

608.747

75,10%

686,291

472,466

68,84%

BADAJOZ

70.332

55.582

79,03%

39,925

29,071

72,81%

CÀCERES

42.091

33.044

78,51%

24,295

17,706

72,88%

EXTREMADURA

112.423

88.626

78,83%

64,219

46,776

72,84%

LA CORUNYA

117.501

89.318

76,01%

85,526

58,570

68,48%

LUGO

25.554

19.419

75,99%

16,204

11,015

67,97%

OURENSE

25.159

19.074

75,81%

16,198

10,758

66,41%

PONTEVEDRA

53.340

40.334

75,62%

37,595

25,130

66,84%

VIGO

46.141

35.572

77,09%

34,378

23,563

68,54%

GALÍCIA

267.695

203.717

76,10%

189,902

129,035

67,95%

MADRID

1.130.676

894.268

79,09%

966,728

686,223

70,98%

MADRID

1.130.676

894.268

79,09%

966,728

686,223

70,98%

MÚRCIA

139.228

106.513

76,50%

100,092

69,058

68,99%

CARTAGENA

48.456

37.639

77,68%

35,615

25,856

72,60%

MÚRCIA

187.684

144.152

76,81%

135,707

94,914

69,94%

NAVARRA

379

275

72,56%

0,200

0,116

57,99%

NAVARRA

379

275

72,56%

0,200

0,116

57,99%

ÀLABA

182

138

75,82%

0,080

0,053

66,63%

GUIPÚSCOA

201

140

69,65%

0,111

0,070

62,88%

BISCAIA

390

306

78,46%

0,173

0,123

70,90%

PAÍS BASC

773

584

75,55%

0,364

0,246

67,52%

LA RIOJA

38.205

29.256

76,58%

27,430

18,974

69,17%

LA RIOJA

38.205

29.256

76,58%

27,430

18,974

69,17%

ALACANT

188.259

145.297

77,18%

118,748

81,512

68,64%

CASTELLÓ

65.806

50.119

76,16%

44,185

30,175

68,29%

VALÈNCIA

305.943

235.313

76,91%

216,805

150,435

69,39%

C. VALENCIANA

560.008

430.729

76,91%

379,738

262,122

69,03%

TOTAL NACIONAL

5.591.397

4.349.324

77,79%

4.247,210

3.001,822

70,68%

Devolucions pagades número i import 2018/2019

(imports en milions d'euros)

DELEGACIONS

PROVINCIALS

Pagades (núm.) IRPF 2018

Pagades (núm.)

IRPF 2019

% Var.2019 / 2018

Import Pagat

IRPF 2018

Import pagat

IRPF 2019

% Var.2019 / 2018

ALMERIA

69.898

90.812

29,92%

32,121

44,899

39,78%

CADIS

91.011

116.122

27,59%

62,956

86,951

38,12%

CÒRDOVA

52.636

72.350

37,45%

30,602

43,627

42,57%

GRANADA

57.452

79.192

37,84%

35,376

53,052

49,97%

HUELVA

55.505

73.491

32,40%

26,902

39,723

47,66%

JAÉN

39.789

56.745

42,61%

21,789

33,073

51,79%

MÁLAGA

108.344

150.425

38,84%

68,545

101,175

47,60%

SEVILLA

168.182

225.230

33,92%

106,986

149,587

39,82%

JEREZ

28.633

37.529

31,07%

18,169

25,405

39,82%

CEUTA

6.297

8.521

35,32%

4,216

5,941

40,91%

MELILLA

6.087

8.091

32,92%

4,155

5,662

36,28%

ANDALUCÍA

683.834

918.508

34,32%

411,815

589,097

43,05%

HUESCA

12.644

15.832

25,21%

7,166

9,902

38,18%

TERUEL

6.382

7.546

18,24%

3,570

4,402

23,31%

SARAGOSSA

79.205

96.658

22,04%

49,566

65,407

31,96%

ARAGÓN

98.231

120.036

22,20%

60,301

79,711

32,19%

OVIEDO

62.495

73.715

17,95%

44,420

60,001

35,08%

GIJÓN

30.289

36.080

19,12%

20,668

27,235

31,78%

ASTÚRIES

92.784

109.795

18,33%

65,088

87,236

34,03%

ILLES BALEARS

54.455

74.274

36,40%

35,355

51,752

46,38%

ILLES BALEARS

54.455

74.274

36,40%

35,355

51,752

46,38%

LAS PALMAS

95.434

131.851

38,16%

57,946

82,473

42,33%

TENERIFE

76.683

105.845

38,03%

45,671

65,861

44,21%

CANÀRIES

172.117

237.696

38,10%

103,617

148,334

43,16%

CANTÀBRIA

42.637

54.249

27,23%

27,935

39,118

40,03%

CANTÀBRIA

42.637

54.249

27,23%

27,935

39,118

40,03%

ALBACETE

25.176

32.070

27,38%

15,234

21,413

40,56%

CIUDAD REAL

35.452

44.364

25,14%

21,952

29,685

35,23%

CONCA

10.262

13.852

34,98%

5,794

8,993

55,22%

GUADALAJARA

23.841

30.852

29,41%

16,559

22,751

37,39%

TOLEDO

53.319

67.751

27,07%

34,043

45,406

33,38%

C.-LA MANXA

148.050

188.889

27,58%

93,583

128,248

37,04%

ÁVILA  

11.042

13.602

23,18%

6,331

8,691

37,28%

BURGOS

28.604

35.795

25,14%

19,284

26,324

36,51%

LEÓN

37.221

45.300

21,71%

23,243

30,925

33,05%

PALÈNCIA

13.308

16.329

22,70%

7,949

10,761

35,38%

SALAMANCA

26.256

32.606

24,18%

15,646

20,930

33,77%

SEGÒVIA

11.396

13.985

22,72%

6,654

8,948

34,47%

SÒRIA

6.357

7.895

24,19%

3,601

4,931

36,96%

VALLADOLID

53.463

66.815

24,97%

35,281

47,873

35,69%

ZAMORA

10.653

13.196

23,87%

5,856

8,071

37,84%

C. I LEÓN

198.300

245.523

23,81%

123,844

167,456

35,21%

BARCELONA

370.419

466.453

25,93%

264,799

372,107

40,52%

GIRONA

36.499

48.462

32,78%

23,857

34,413

44,24%

LLEIDA

23.468

29.707

26,59%

13,266

18,938

42,75%

TARRAGONA

49.260

64.125

30,18%

32,771

47,008

43,44%

CATALUNYA

479.646

608.747

26,92%

334,693

472,466

41,16%

BADAJOZ

41.371

55.582

34,35%

20,736

29,071

40,19%

CÀCERES

25.171

33.044

31,28%

12,625

17,706

40,24%

EXTREMADURA

66.542

88.626

33,19%

33,361

46,776

40,21%

LA CORUNYA

76.131

89.318

17,32%

45,695

58,570

28,18%

LUGO

16.538

19.419

17,42%

8,555

11,015

28,75%

OURENSE

16.856

19.074

13,16%

8,598

10,758

25,12%

PONTEVEDRA

33.229

40.334

21,38%

19,120

25,130

31,43%

VIGO

28.490

35.572

24,86%

17,562

23,563

34,17%

GALÍCIA

171.244

203.717

18,96%

99,529

129,035

29,65%

MADRID

708.599

894.268

26,20%

500,473

686,223

37,11%

MADRID

708.599

894.268

26,20%

500,473

686,223

37,11%

MÚRCIA

80.906

106.513

31,65%

45,453

69,058

51,93%

CARTAGENA

30.900

37.639

21,81%

18,804

25,856

37,50%

MÚRCIA

111.806

144.152

28,93%

64,257

94,914

47,71%

NAVARRA

247

275

11,34%

0,088

0,116

32,57%

NAVARRA

247

275

11,34%

0,088

0,116

32,57%

ÀLABA

127

138

8,66%

0,046

0,053

15,15%

GUIPÚSCOA

130

140

7,69%

0,046

0,070

50,88%

BISCAIA

254

306

20,47%

0,087

0,123

41,16%

PAÍS BASC

511

584

14,29%

0,180

0,246

36,98%

LA RIOJA

21.699

29.256

34,83%

13,110

18,974

44,73%

LA RIOJA

21.699

29.256

34,83%

13,110

18,974

44,73%

ALACANT

108.507

145.297

33,91%

60,128

81,512

35,56%

CASTELLÓ

36.682

50.119

36,63%

20,834

30,175

44,83%

VALÈNCIA

174.776

235.313

34,64%

104,049

150,435

44,58%

C.VALENCIANA

319.965

430.729

34,62%

185,012

262,122

41,68%

TOTAL NACIONAL

3.370.667

4.349.324

29,03%

2.152,241

3.001,822

39,47%