Saltar al contingut principal

Arranca la confecció de declaracions de renda per telèfon mitjançant un pla 'Li Telefonem' amb capacitat reforçada

Campanya de Renda 2020

  • Assolit el primer intervinc de la campanya, han presentat la seua declaració 6,6 milions de contribuents i 3,8 milions han rebut ja la seua devolució per un import de més de 2.540 milions, de manera que s'han abonat el 72,5% de les devolucions i el 66,7% dels imports sol·licitats
  • El pla ‘Li Telefonem’ manté el reforç de la seua capacitat disposat l'any passat per la pandèmia per a atendre al mateix perfil de contribuents que en oficines i a nous col·lectius que el requerisquen, especialment els perceptors de l'Ingrés Mínim Vital (IMV)
  • Ja s'han presentat 1.037.000 declaracions per part de perceptors de prestacions per ERTO i més de 100.000 beneficiaris del IMV han complit fins la data també amb l'obligació de presentar declaració
  • Més de 44.000 contribuents han utilitzat ja l'aplicació ‘cartera de valors’ que permet un càlcul automàtic de plusvàlues i minusvalideses per operacions amb accions, i més de 150.000 arrendadors s'han pogut beneficiar del càlcul automàtic de l'amortització, la principal despesa deduïble en matèria de lloguers

6 de maig de 2021.- L'Agència Tributària inicia hui la confecció telefònica de declaracions a través del pla ‘Li Telefonem’, que manté el reforç de la seua capacitat disposat l'any passat per la pandèmia, este any amb un disseny que permet atendre des del primer dia al mateix perfil de contribuents que en l'atenció presencial en les oficines, i també a nous col·lectius que el necessiten, cas, especialment, dels perceptors de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), i tot això sense necessitat de desplaçaments.

Fins la data, l'Agència ha tornat ja, hui dia, 2.542 milions d'euros a 3.790.000 contribuents, de manera que el 72,5% de les sol·licituds de devolució realitzades de moment, i el 66,7% dels imports per retornar que s'han sol·licitat, ja han sigut abonats. Es manté, en paral·lel, un creixement de les presentacions superat el primer intervinc de la campanya de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques de 2020 (IRPF 2020), en línia amb la projecció a l'alça prevista. Així, han presentat ja la seua declaració 6.591.000 contribuents, un 6,5% més que l'any passat en el mateix nombre de dies de campanya (la campanya d'este any va arrancar sis dies després que l'anterior).

Especialment notable està resultant el creixement de les declaracions amb resultat per ingressar (+25% fins la data), continuant amb l'acceleració d'estes presentacions que es ve produint en els últims anys. Cal recordar, en aquell sentit, que estos contribuents no han de realitzar els primers pagaments fins el final de la campanya, independentment del moment en què presenten la declaració, i que, a més, en particular els afectats per regulacions temporals de treball (ERTO) amb declaracions per ingressar compten este any amb una via addicional de facilitació de liquiditat al poder optar per un fraccionament del pagament en sis mesos sense interessos.

Quant a les vies de presentació, a més del canal telemàtic principal, que és la pàgina web de l'AEAT (sede.agenciatributaria.gob.es ), també destaquen les presentacions a través de l'aplicació mòbil de l'Agència. Per esta via s'han presentat més de 64.000 declaracions fins hui, de les quals més de 42.000 es corresponen amb presentacions ‘en un només clic’ i la resta són contribuents als que l'aplicació ha derivat al web de l'Agència per a realitzar alguna modificació i han tornat a l'‘app ’per a concloure la presentació.

Està previst que en tota la campanya es presenten 21.570.000 declaracions, un 2,1% més que l'any anterior. D'aquell total, es preveu que 14.330.000 donen dret a devolució, dos terços del total i un 1% menys que l'any anterior, per un import de 10.857 milions d'euros. Al seu torn, s'esperen 5.960.000 declaracions per ingressar, un 5,7% més, per un import de 12.976 milions.

Comença la confecció de declaracions per telèfon

A més de la presentació per Internet a través de la pàgina de l'agència i de l'aplicació mòbil, des de hui els contribuents menys habituats a les noves tecnologies que requerisquen assistència personalitzada tornaran a tindre en el pla ‘Li Telefonem’ de confecció telefònica de declaracions una potent alternativa a la tradicional assistència presencial en oficines, que este any arranca el 2 de juny.

El pla ‘Li Telefonem’ manté el reforç de la seua capacitat que es va establir l'any passat per la pandèmia, novament amb la col·laboració de CA i ajuntaments. Amb una qualitat de servici en l'atenció personalitzada igual al de l'assistència en oficines, des d'este primer dia i fins el final de la campanya el pla ‘Li Telefonem’ està dissenyat per poder atendre al mateix perfil de contribuents que en les oficines i a nous col·lectius que el requerisquen, especialment als perceptors del IMV, i tot això evitant desplaçaments i esperes als ciutadans.

Una vegada que el contribuent demana cita (es recomana la sol·licitud per Internet o mitjançant servici automàtic en el 901 12 12 24 i el 91 535 73 26) i tria horari de matí o de vesprada, el sistema li proposa un dia i una hora en la que rebrà la dita del funcionari de l'Agència.

A favor de la pròpia agilitat del servici, resulta molt convenient que el contribuent tinga disponible la informació i documentació necessària per a realitzar la declaració quan li telefone l'Agència. Al seu torn, i amb l'objectiu de mitigar una eventual pèrdua de cites en perjuí del conjunt dels contribuents, se sol·licita als ciutadans que anul·len la cita per la mateixa via per la qual la van obtindre si han decidit no fer ús d'ella. 

Assistència per a afectats per ERTO i perceptors del IMV

La principal característica de la campanya d'este any és el reforç previst en l'assistència personalitzada per als afectats per ERTO i els perceptors del IMV. A més de les cartes informatives remeses a ambdós col·lectius i a les recomanacions per a estos contribuents que l'Agència Tributària va oferir abans de l'inici de la campanya en la seua pàgina web, en el cas dels perceptors de prestacions per ERTO es millora la informació disponible en les dades fiscals a mesura que l'Agència rep les dades actualitzades del Servei Públic d'Ocupació sobre expedientes de reintegre.

Resulta d'interés ressaltar que el rellevant, a l'efecte de la declaració, és la constància que s'està incorporant la dada que el SEPE considera correcte, independentment del fet que el perceptor haja rebut o no la notificació de reintegre per part del Servei Públic d'Ocupació.

D'altra banda, durant els últims dies l'Agència ha incorporat una nova via d'assistència, tant per a afectats per ERTO com per a perceptors de IMV, a través de l'‘Informador ’de Renda. Esta ferramenta, accessible en el web dins de l'apartat dedicat a la campanya, inclou tots els blocs informatius tradicionals de Renda, encara que reestructurats i sistematitzats per poder anar oferint la informació que requerix cada contribuent a partir de preguntes senzilles que realitza la pròpia ferramenta.

La novetat respecte a l'ERTO i el IMV és que, en estos casos, si el contribuent que utilitza l'‘Informador ’no veu resolta el seu dubte, se li oferix la possibilitat de contactar directament amb un funcionari de l'Agència mitjançant un xat establit ad hoc per a estos col·lectius que està habilitat en horari de matí, de dilluns a divendres.

En estos moments, ja s'han presentat 1.037.000 declaracions per part de perceptors de prestacions per ERTO i més de 100.000 beneficiaris del IMV han complit fins la data també amb l'obligació de presentar declaració.

Tant per a estos col·lectius com per al conjunt dels contribuents, des del primer dia de campanya es manté obert el tradicional canal telefònic de resolució de dubtes tributaris, en els telèfons 91 554 87 70 i 901 33 55 33, de 9 a 19 hores, de dilluns a divendres. Esta via d'assistència, igualment reforçada este any, ha atés durant el primer mes de campanya més de 660.000 dites de diferent perfil de contribuents.

Més facilitats en RENDA WEB

Aquesta campanya compte, d'altra banda, amb millores específiques per a faciliten la presentació de la declaració a contribuents amb certs perfiles (activitats econòmiques en règim d'estimació directa i objectiva, arrendadors i inversors) que ja estan fent un ús intensiu de les ferramentes que agilitzen la presentació.

Així, més de 44.000 contribuents han utilitzat ja l'aplicació ‘cartera de valors’ que permet un càlcul automàtic de les plusvàlues i minusvalideses per operacions amb accions cotitzades en la gran majoria de supòsits, i més de 150.000 arrendadors s'han pogut beneficiar fins la data del càlcul automàtic de l'amortització, la principal despesa deduïble en matèria de lloguers.

Qui no estan obligats a declarar

En termes generals, no estan obligats els contribuents amb rendes exclusivament procedents del treball fins un import de 22.000 euros anuals. Tanmateix, este límit es reduïx si els rendiments procedixen de més d'un pagador (excepte excepcions), o també quan el pagador no està obligat a retindre i quan els rendiments estan subjectes a un tipus fix de retenció. En tals casos, el límit és de 14.000 euros anuals.

Ambdós límits seguixen sent vàlids per no declarar si el contribuent compte, en el seu lloc, o a més, amb els següents rendiments íntegres:

  • Dividends, interessos i guanys patrimonials sotmesos a retenció amb un tope conjunt de 1.600 euros.
  • Rendes immobiliàries imputades, rendiments íntegres del capital mobiliari no subjectes a retenció derivats de lletres del Tresor i subvencions per a l'adquisició d'habitatges de protecció oficial o de preu taxat, i altres guanys patrimonials derivats d'ajuts públics, amb el límit conjunt de 1.000 euros.

Igual que l'any anterior, tampoc estaran obligats els contribuents que compten amb rendiments del treball, capital i activitats econòmiques, així com guanys patrimonials (subvencions, premis i d'altres), amb el límit conjunt de 1.000 euros, juntament amb pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros.

Revisió de dades personals i econòmics

Sempre resulta convenient revisar l'esborrany de declaració que oferix l'Agència Tributària. A través de RENDA WEB la informació serà la més actualitzada possible però, si més no, l'Agència pot no disposar de totes les dades amb transcendència en la declaració, dades que potser el contribuent haja d'incorporar a l'esborrany de declaració.

Alguns casos típics que aconsellen esta revisió són els següents:

  • Percepció de prestacions per ERTO

  • Immobles i les seues referències cadastrals

  • Circumstàncies personals i familiars (si van canviar el 2020)

  • Arrendaments d'immobles

  • Transmissions

  • Aportacions a plans de pensions

  • Quotes sindicals

  • Percepcions per subvencions

  • Deduccions familiars i per maternitat

  • Deducció per inversió en habitatge habitual

  • Deduccions autonòmiques 

Com obtindre ‘Clau PIN’ i el número de referència?

El número de referència i ‘Clau PIN’ seguixen sent, al costat del certificat i el DNI electrònics, els sistemes d'accés a RENDA WEB i a uns altres servicis de Campanya de Renda, com la consulta de dades fiscals i de l'estat de tramitació de la devolució.

L'obtenció de Clau PIN requerix dos passos, un registre previ únic i una sol·licitud posterior tota vegada que el necessite el contribuent. El registre previ es podrà efectuar per Internet, seguint les instruccions de la carta que l'Agència remetrà als qui la sol·liciten a través de l'opció oferida en la icona de la pàgina web de l'AEAT ‘Clau PIN’. En este cas, haurà de proporcionar el DNI, la seua data de validesa i el número de mòbil. També és possible efectuar el registre previ per videotrucada, o en les oficines de l'Agència, aportant el DNI i un número de telèfon mòbil, sense necessitat de documentació addicional.

Una vegada registrat en el sistema, quan el contribuent desitge realitzar algun tràmit, podrà sol·licitar el PIN d'accés des de l'enllaç disponible en el propi tràmit, o des de l'‘app’. Per això haurà de consignar el NIF i la data de validesa del DNI, al que s'afegix una clau d'accés de quatre caràcters que ja li vindrà donada per a cada sol·licitud. A continuació, rebrà per SMS un PIN de tres dígits que, juntament amb la clau d'accés, formen el codi d'accés necessari per a realitzar els seus tràmits.

Al seu torn, per a l'obtenció del número de referència mitjançant el servici REN0 en la pàgina de l'Agència, se sol·licitarà el NIF, la casella 505 de la Renda 2019 i la data de validesa del propi DNI. Als no declarants en l'exercici anterior, o amb la casella de la seua Renda 2019 amb valor zero, en lloc de la casella 505 se'ls sol·licitaran determinats dígits del codi d'un compte bancari de la que siga titular el contribuent. Per a esta campanya també és possible l'obtenció de referència per videotrucada. Amb l'objectiu de facilitar la seua utilització, el número de referència estarà format per només sis caràcters.

Principals servicis d'assistència i informació

  • Internet: sede.agenciatributaria.gob.es  i ‘app’ (oferix informació i gestions sense horaris).
  • Telèfon sol·licitud ‘Li Telefonem ’:

    901 12 12 24 o 91 535 73 26 (servici automàtic, 24 hores)

    901 22 33 44 o 91 553 00 71 (operador, de 9 a 19 hores, L-V) 

  • Telèfon Renda Informació: 901 33 55 33 i 91 554 87 70 (per a resoldre dubtes; de 9 a 19 hores, L-V)

IRPF 2020 (Dades a 30é dia de campanya)

IRPF 2019

IRPF 2020

% 2020/2019

% 2020/2018

NAVEGACIÓ RENDA WEB

(núm. de contribuents)

8.848.471

9.551.461

7,94%

33,85%

Declaracions presentades

6.186.182

6.591.570

6,55%

40,21%

Declaracions per ingressar

818.573

1.025.818

25,32%

78,54%

Import (milions de €)

604,839

867,018

43,35%

95,57%

Declaracions amb sol·licitud de devolució

5.165.401

5.225.874

1,17%

30,42%

Import (milions de €)

3.923,656

3.812,406

-2,84%

26,15%

Devolucions Pagades

3.879.135

3.790.112

-2,29%

27,56%

Import (milions de €)

2.254,043

2.542,399

12,79%

37,42%

La suma de les declaracions per ingressar ylas devolucions no coincidix amb les declaracions presentades perquè falten per incloure les declaracions negatives i les declaracions amb renuncia a la devolució.

Declaracions presentades

DELEGACIONS

PROVINCIALS

Total, declaracions presentades

IRPF 2019

Total,

declaracions presentades

IRPF 2020

% Variació

Presentades 2020/2019

% Variació

Presentades 2020/2018

ALMERIA

119.933

134.997

12,56%

46,70%

CADIS

156.629

171.739

9,65%

37,54%

CÒRDOVA

99.909

110.698

10,80%

50,04%

GRANADA

115.176

128.125

11,24%

53,82%

HUELVA

97.525

108.082

10,82%

47,24%

JAÉN

78.719

85.591

8,73%

54,75%

MÁLAGA

213.218

218.766

2,60%

43,43%

SEVILLA

314.769

329.805

4,78%

41,10%

JEREZ

49.797

53.483

7,40%

40,66%

CEUTA

11.738

13.670

16,46%

56,18%

MELILLA

11.766

14.160

20,35%

67,38%

ANDALUCÍA

1.269.179

1.369.116

7,87%

45,01%

HUESCA

23.621

27.259

15,40%

51,41%

TERUEL

11.393

14.019

23,05%

54,19%

SARAGOSSA

146.959

154.375

5,05%

34,58%

ARAGÓN

181.973

195.653

7,52%

37,97%

OVIEDO

102.755

112.271

9,26%

32,30%

GIJÓN

51.078

56.378

10,38%

33,43%

ASTÚRIES

153.833

168.649

9,63%

32,68%

ILLES BALEARS

118.460

129.660

9,45%

53,82%

ILLES BALEARS

118.460

129.660

9,45%

53,82%

LAS PALMAS

175.483

181.798

3,60%

39,97%

STA. CRUZ DE TENERIFE

142.753

150.310

5,29%

46,09%

CANÀRIES

318.236

332.108

4,36%

42,67%

CANTÀBRIA

76.327

80.083

4,92%

32,91%

CANTÀBRIA

76.327

80.083

4,92%

32,91%

ALBACETE

45.306

54.447

20,18%

57,81%

CIUDAD REAL

61.694

70.672

14,55%

47,54%

CONCA

19.953

24.422

22,40%

71,97%

GUADALAJARA

43.423

45.541

4,88%

38,46%

TOLEDO

96.364

103.648

7,56%

43,14%

CASTELLA-LA MANXA

266.740

298.730

11,99%

47,95%

ÁVILA  

19.087

21.631

13,33%

47,11%

BURGOS

50.325

53.827

6,96%

34,05%

LEÓN

62.669

68.906

9,95%

38,84%

PALÈNCIA

22.326

24.390

9,24%

37,35%

SALAMANCA

45.050

48.815

8,36%

39,05%

SEGÒVIA

19.555

22.269

13,88%

45,69%

SÒRIA

11.032

12.293

11,43%

45,43%

VALLADOLID

90.552

92.850

2,54%

30,62%

ZAMORA

18.008

20.937

16,26%

49,08%

CASTELLA I LLEÓ

338.604

365.918

8,07%

37,45%

BARCELONA

746.825

790.985

5,91%

36,96%

GIRONA

77.477

86.415

11,54%

52,21%

LLEIDA

45.333

49.729

9,70%

42,80%

TARRAGONA

99.003

106.496

7,57%

42,49%

CATALUNYA

968.638

1.033.625

6,71%

38,96%

BADAJOZ

78.081

85.549

9,56%

50,77%

CÀCERES

47.183

53.211

12,78%

52,77%

EXTREMADURA

125.264

138.760

10,77%

51,53%

LA CORUNYA

129.380

136.935

5,84%

32,84%

LUGO

27.970

31.747

13,50%

42,63%

OURENSE

28.281

33.485

18,40%

42,81%

PONTEVEDRA

57.542

63.761

10,81%

42,50%

VIGO

50.893

51.007

0,22%

32,63%

GALÍCIA

294.066

316.935

7,78%

36,61%

MADRID

1.213.752

1.225.821

0,99%

29,61%

MADRID

1.213.752

1.225.821

0,99%

29,61%

MÚRCIA

150.060

170.593

13,68%

50,82%

CARTAGENA

52.629

59.190

12,47%

34,87%

MÚRCIA

202.689

229.783

13,37%

46,36%

NAVARRA

440

652

48,18%

34,16%

NAVARRA

440

652

48,18%

34,16%

ÀLABA

200

219

9,50%

6,83%

GUIPÚSCOA

233

254

9,01%

14,93%

BISCAIA

425

508

19,53%

13,14%

PAÍS BASC

858

981

14,34%

12,11%

LA RIOJA

41.091

46.965

14,30%

51,35%

LA RIOJA

41.091

46.965

14,30%

51,35%

ALACANT

206.593

220.572

6,77%

49,83%

CASTELLÓ

72.400

78.879

8,95%

52,87%

VALÈNCIA

337.039

358.680

6,42%

48,57%

C. VALENCIANA

616.032

658.131

6,83%

49,49%

TOTAL NACIONAL

6.186.182

6.591.570

6,55%

40,21%

Devolucions sol·licitades i pagades

(imports en milions d'euros)

DELEGACIONS

PROVINCIALS

Sol·licitades (núm.) IRPF 2020

Pagades (núm.)

IRPF 2020

% Pàg./ sol.

Import sol·licitat

IRPF 2020

Import pagat

IRPF 2020

% Pàg./ Sol.

ALMERIA

113.619

88.727

78,09%

57,577

40,419

70,20%

CADIS

140.503

108.021

76,88%

108,945

78,156

71,74%

CÒRDOVA

88.470

66.553

75,23%

55,027

38,236

69,49%

GRANADA

100.722

71.659

71,15%

69,134

45,322

65,56%

HUELVA

92.657

72.639

78,40%

51,337

36,911

71,90%

JAÉN

69.859

51.171

73,25%

41,497

27,920

67,28%

MÁLAGA

173.072

120.241

69,47%

121,548

77,862

64,06%

SEVILLA

267.188

197.256

73,83%

189,521

128,410

67,75%

JEREZ

44.034

33.787

76,73%

30,943

21,801

70,46%

CEUTA

11.064

8.541

77,20%

8,177

5,792

70,83%

MELILLA

11.504

8.398

73,00%

8,351

5,652

67,68%

ANDALUCÍA

1.112.692

826.993

74,32%

742,057

506,481

68,25%

HUESCA

20.998

14.940

71,15%

13,947

9,008

64,59%

TERUEL

10.534

7.395

70,20%

6,621

4,269

64,48%

SARAGOSSA

114.924

78.437

68,25%

82,760

52,199

63,07%

ARAGÓN

146.456

100.772

68,81%

103,328

65,476

63,37%

OVIEDO

88.009

65.171

74,05%

77,081

54,452

70,64%

GIJÓN

43.134

31.170

72,26%

34,890

23,738

68,04%

ASTÚRIES

131.143

96.341

73,46%

111,970

78,190

69,83%

ILLES BALEARS

96.815

65.664

67,82%

66,694

41,175

61,74%

ILLES BALEARS

96.815

65.664

67,82%

66,694

41,175

61,74%

LAS PALMAS

153.765

111.656

72,61%

98,451

65,529

66,56%

TENERIFE

126.003

91.271

72,44%

79,320

52,877

66,66%

CANÀRIES

279.768

202.927

72,53%

177,771

118,406

66,61%

CANTÀBRIA

64.189

45.938

71,57%

51,199

34,329

67,05%

CANTÀBRIA

64.189

45.938

71,57%

51,199

34,329

67,05%

ALBACETE

43.143

31.066

72,01%

30,959

20,366

65,78%

CIUDAD REAL

56.761

42.446

74,78%

39,613

27,928

70,50%

CONCA

19.314

13.835

71,63%

13,470

8,828

65,54%

GUADALAJARA

36.435

27.081

74,33%

28,196

19,685

69,81%

TOLEDO

83.209

60.607

72,84%

58,745

40,073

68,22%

C.-LA MANXA

238.862

175.035

73,28%

170,983

116,880

68,36%

ÁVILA  

17.111

12.575

73,49%

11,545

7,814

67,68%

BURGOS

42.553

30.756

72,28%

33,375

22,386

67,07%

LEÓN

55.290

40.299

72,89%

40,509

27,295

67,38%

PALÈNCIA

19.455

14.349

73,75%

13,490

9,232

68,43%

SALAMANCA

38.824

28.378

73,09%

26,734

17,978

67,25%

SEGÒVIA

17.967

12.778

71,12%

12,335

8,111

65,76%

SÒRIA

9.760

6.932

71,02%

6,385

4,132

64,72%

VALLADOLID

74.884

54.074

72,21%

56,488

37,706

66,75%

ZAMORA

16.713

11.979

71,67%

10,717

7,132

66,55%

C. I LEÓN

292.557

212.120

72,51%

211,578

141,785

67,01%

BARCELONA

567.552

393.526

69,34%

474,925

304,617

64,14%

GIRONA

64.005

43.028

67,23%

47,978

29,545

61,58%

LLEIDA

37.954

26.896

70,86%

24,835

15,882

63,95%

TARRAGONA

80.290

56.875

70,84%

62,221

40,861

65,67%

CATALUNYA

749.801

520.325

69,40%

609,959

390,906

64,09%

BADAJOZ

67.549

51.040

75,56%

37,202

26,004

69,90%

CÀCERES

40.742

30.238

74,22%

22,719

15,568

68,52%

EXTREMADURA

108.291

81.278

75,06%

59,922

41,572

69,38%

LA CORUNYA

106.948

77.171

72,16%

76,692

50,943

66,43%

LUGO

24.546

17.510

71,34%

15,441

9,914

64,20%

OURENSE

24.425

17.586

72,00%

14,969

9,861

65,87%

PONTEVEDRA

50.477

35.992

71,30%

34,928

22,901

65,57%

VIGO

39.811

29.044

72,95%

29,166

19,661

67,41%

GALÍCIA

246.207

177.303

72,01%

171,197

113,280

66,17%

MADRID

1.016.338

752.433

74,03%

839,819

571,759

68,08%

MADRID

1.016.338

752.433

74,03%

839,819

571,759

68,08%

MÚRCIA

140.564

101.692

72,35%

97,273

62,720

64,48%

CARTAGENA

48.865

35.892

73,45%

35,397

23,755

67,11%

MÚRCIA

189.429

137.584

72,63%

132,670

86,475

65,18%

NAVARRA

496

333

67,14%

0,253

0,138

54,65%

NAVARRA

496

333

67,14%

0,253

0,138

54,65%

ÀLABA

165

110

66,67%

0,059

0,030

50,64%

GUIPÚSCOA

190

126

66,32%

0,085

0,049

58,21%

BISCAIA

378

258

68,25%

0,192

0,095

49,48%

PAÍS BASC

733

494

67,39%

0,336

0,174

51,89%

LA RIOJA

37.687

27.075

71,84%

25,532

16,709

65,45%

LA RIOJA

37.687

27.075

71,84%

25,532

16,709

65,45%

ALACANT

170.636

121.531

71,22%

103,497

67,312

65,04%

CASTELLÓ

61.937

45.207

72,99%

40,152

26,777

66,69%

VALÈNCIA

281.837

200.759

71,23%

193,490

124,574

64,38%

C. VALENCIANA

514.410

367.497

71,44%

337,139

218,663

64,86%

TOTAL NACIONAL

5.225.874

3.790.112

72,53%

3.812,406

2.542,399

66,69%

Devolucions pagades número i import 2019/2020

(imports en milions d'euros)

DELEGACIONS

PROVINCIALS

Pagades (núm.) IRPF 2019

Pagades (núm.) IRPF 2020

% Var.2020 / 2019

% Var.2020 / 2018

Import Pagat

IRPF 2019

Import pagat

IRPF 2020

% Var.2020 / 2019

% Var.2020 / 2018

ALMERIA

82.712

88.727

7,27%

41,56%

35,559

40,419

13,67%

46,40%

CADIS

104.761

108.021

3,11%

32,01%

67,321

78,156

16,09%

40,71%

CÒRDOVA

65.023

66.553

2,35%

43,50%

33,670

38,236

13,56%

45,10%

GRANADA

68.539

71.659

4,55%

44,40%

38,663

45,322

17,22%

53,64%

HUELVA

66.690

72.639

8,92%

44,13%

31,140

36,911

18,53%

55,78%

JAÉN

49.760

51.171

2,84%

48,83%

24,351

27,920

14,66%

51,81%

MÁLAGA

134.388

120.241

-10,53%

26,33%

76,113

77,862

2,30%

32,95%

SEVILLA

202.676

197.256

-2,67%

31,79%

114,670

128,410

11,98%

38,40%

JEREZ

33.919

33.787

-0,39%

32,78%

19,815

21,801

10,02%

38,12%

CEUTA

7.391

8.541

15,56%

52,44%

3,764

5,792

53,86%

58,09%

MELILLA

6.938

8.398

21,04%

57,53%

3,698

5,652

52,83%

59,13%

ANDALUCÍA

822.797

826.993

0,51%

36,35%

448,765

506,481

12,86%

42,49%

HUESCA

14.151

14.940

5,58%

36,45%

7,585

9,008

18,77%

49,42%

TERUEL

6.678

7.395

10,74%

36,14%

3,354

4,269

27,29%

43,00%

SARAGOSSA

86.658

78.437

-9,49%

12,49%

50,447

52,199

3,47%

22,04%

ARAGÓN

107.487

100.772

-6,25%

17,03%

61,385

65,476

6,66%

26,43%

OVIEDO

65.147

65.171

0,04%

17,85%

43,537

54,452

25,07%

41,97%

GIJÓN

32.139

31.170

-3,02%

16,97%

20,367

23,738

16,55%

33,59%

ASTÚRIES

97.286

96.341

-0,97%

17,57%

63,904

78,190

22,36%

39,32%

ILLES BALEARS

65.664

65.664

0,00%

38,35%

39,219

41,175

4,99%

36,98%

ILLES BALEARS

65.664

65.664

0,00%

38,35%

39,219

41,175

4,99%

36,98%

LAS PALMAS

119.709

111.656

-6,73%

32,55%

65,496

65,529

0,05%

31,76%

TENERIFE

95.083

91.271

-4,01%

36,02%

50,659

52,877

4,38%

36,15%

CANÀRIES

214.792

202.927

-5,52%

34,09%

116,155

118,406

1,94%

33,69%

CANTÀBRIA

48.015

45.938

-4,33%

23,80%

29,245

34,329

17,39%

45,18%

CANTÀBRIA

48.015

45.938

-4,33%

23,80%

29,245

34,329

17,39%

45,18%

ALBACETE

28.197

31.066

10,17%

44,57%

15,618

20,366

30,40%

62,05%

CIUDAD REAL

39.035

42.446

8,74%

38,05%

22,263

27,928

25,45%

50,71%

CONCA

11.926

13.835

16,01%

60,37%

6,155

8,828

43,42%

85,27%

GUADALAJARA

27.592

27.081

-1,85%

28,86%

17,176

19,685

14,61%

37,88%

TOLEDO

60.889

60.607

-0,46%

29,31%

35,129

40,073

14,07%

36,32%

C.-LA MANXA

167.639

175.035

4,41%

35,95%

96,341

116,880

21,32%

46,95%

ÁVILA  

12.098

12.575

3,94%

32,20%

6,389

7,814

22,29%

46,24%

BURGOS

31.629

30.756

-2,76%

26,50%

19,359

22,386

15,64%

39,65%

LEÓN

40.042

40.299

0,64%

25,93%

22,916

27,295

19,11%

40,27%

PALÈNCIA

14.585

14.349

-1,62%

26,30%

8,118

9,232

13,71%

40,04%

SALAMANCA

29.206

28.378

-2,84%

23,51%

15,866

17,978

13,31%

34,38%

SEGÒVIA

12.331

12.778

3,63%

31,45%

6,626

8,111

22,41%

46,82%

SÒRIA

6.972

6.932

-0,57%

28,28%

3,603

4,132

14,69%

39,98%

VALLADOLID

59.581

54.074

-9,24%

17,10%

35,516

37,706

6,17%

26,52%

ZAMORA

11.720

11.979

2,21%

31,42%

6,138

7,132

16,18%

46,20%

C. I LEÓN

218.164

212.120

-2,77%

24,35%

124,531

141,785

13,85%

36,39%

BARCELONA

411.143

393.526

-4,28%

22,06%

272,973

304,617

11,59%

35,58%

GIRONA

42.643

43.028

0,90%

36,74%

25,776

29,545

14,62%

48,07%

LLEIDA

26.026

26.896

3,34%

33,03%

14,011

15,882

13,36%

44,30%

TARRAGONA

56.435

56.875

0,78%

31,63%

34,591

40,861

18,13%

45,47%

CATALUNYA

536.247

520.325

-2,97%

24,69%

347,352

390,906

12,54%

37,78%

BADAJOZ

50.095

51.040

1,89%

40,63%

22,717

26,004

14,47%

46,19%

CÀCERES

29.616

30.238

2,10%

36,89%

13,751

15,568

13,22%

43,64%

EXTREMADURA

79.711

81.278

1,97%

39,22%

36,468

41,572

14,00%

45,22%

LA CORUNYA

80.070

77.171

-3,62%

15,32%

44,563

50,943

14,32%

30,44%

LUGO

17.222

17.510

1,67%

22,68%

8,312

9,914

19,28%

38,33%

OURENSE

16.979

17.586

3,58%

19,90%

8,124

9,861

21,38%

36,51%

PONTEVEDRA

35.735

35.992

0,72%

24,01%

19,006

22,901

20,49%

41,79%

VIGO

32.000

29.044

-9,24%

14,99%

18,028

19,661

9,06%

29,49%

GALÍCIA

182.006

177.303

-2,58%

18,09%

98,033

113,280

15,55%

33,62%

MADRID

800.565

752.433

-6,01%

18,91%

509,859

571,759

12,14%

30,80%

MADRID

800.565

752.433

-6,01%

18,91%

509,859

571,759

12,14%

30,80%

MÚRCIA

93.993

101.692

8,19%

42,88%

50,139

62,720

25,09%

62,16%

CARTAGENA

33.447

35.892

7,31%

31,23%

19,426

23,755

22,28%

46,38%

MÚRCIA

127.440

137.584

7,96%

39,64%

69,565

86,475

24,31%

57,50%

NAVARRA

252

333

32,14%

48,00%

0,096

0,138

44,40%

76,78%

NAVARRA

252

333

32,14%

48,00%

0,096

0,138

44,40%

76,78%

ÀLABA

129

110

-14,73%

-4,35%

0,052

0,030

-42,24%

-21,05%

GUIPÚSCOA

122

126

3,28%

11,50%

0,049

0,049

0,84%

20,40%

BISCAIA

269

258

-4,09%

16,74%

0,090

0,095

5,12%

18,94%

PAÍS BASC

520

494

-5,00%

10,02%

0,191

0,174

-8,79%

9,79%

LA RIOJA

26.139

27.075

3,58%

42,45%

14,635

16,709

14,18%

49,46%

LA RIOJA

26.139

27.075

3,58%

42,45%

14,635

16,709

14,18%

49,46%

ALACANT

130.783

121.531

-7,07%

26,11%

63,761

67,312

5,57%

29,20%

CASTELLÓ

44.538

45.207

1,50%

40,07%

22,539

26,777

18,80%

51,81%

VALÈNCIA

209.090

200.759

-3,98%

28,71%

111,999

124,574

11,23%

37,44%

C.VALENCIANA

384.411

367.497

-4,40%

29,12%

198,299

218,663

10,27%

36,34%

TOTAL NACIONAL

3.879.135

3.790.112

-2,29%

27,56%

2.254,043

2.542,399

12,79%

37,42%