Saltar al contingut principal

Intervingudes gairebé quatre tones d'haixix en dos operacions en menys de 24 hores a la costa de Huelva

Operació conjunta de l'Agència Tributària i Guàrdia Civil

  • Detingudes quatre persones i intervingudes dos embarcacions, així com una furgoneta, un vehicle tot terreny i un remolque
  • En el marc de la segona actuació, els narcotraficants van intentar fugir en una furgoneta carregada amb droga envestint als vehicles policials, el que va provocar una persecució fins la seua intercepció

13 de maig de 2022.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han impedit la introducció a Espanya de gairebé quatre tones d'haixix, en dos operacions consecutives amb una diferència de menys de 24 hores. En el marc d'estes actuacions han resultat detingudes quatre persones i s'ha procedit a la intervenció de dos embarcacions, un tot terreny, un remolque i una furgoneta amb la qual els narcotraficants van intentar fugir envestint als vehicles policials

Els fets van tindre lloc a la matinada del dia 1 de maig. Inicialment, funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents d'OCON Sur de Guàrdia Civil, a través dels mitjans de control d'ambdues institucions, van localitzar una embarcació de tipus pneumàtica semirígida que estava trasbordando fardells a dos pasteres en una zona pròxima al túnel Canyella a Ayamonte (Huelva).

Una vegada finalitzada la carrega, les pasteres es van adreçar a la zona on pretenien alijar, seguides per les forces actuants. Finalment, a l'intentar fugir, les embarcacions van anar intervingudes i es va dur a terme la detenció dels tres tripulants de les pasteres. En esta actuació es van capturar 63 fardells d'arpillera que contenien haixix.

A les poques hores, es va localitzar una altra pneumàtica semirígida, esta vegada en direcció a la capital de Huelva, on es va establir un dispositiu de control que va permetre detectar la descàrrega en la platja de l'Espigó i la posterior carrega de la droga en una furgoneta i un remolque.

Davant la presència dels agents, la furgoneta carregada va envestir als vehicles policials e va iniciar seu fugida per les calles de la ciutat, el que va derivar en una persecució en la que van participar membres de la Policia Local i agents de la Policia Nacional, que va concloure amb la intercepció de la furgoneta.

En esta segona actuació va resultar detinguda una persona i intervinguts, tant la furgoneta, que estava carregada amb bonys d'haixix, com un remolque també carregat de fardells i un vehicle totterreny. En esta actuació es van acabar intervenint un total de 61 fardells d'haixix.

Dels fets investigats coneixen els Jutjats de Primera Instància i Instrucció d'Ayamonte en funcions de guàrdia i de Huelva, els qui van decretar l'ingrés a la presó de les persones detingudes.