Saltar al contingut principal

Avís sobre incidència tècnica en la Sede el 20 de juliol de 2022

El dia 20 de juliol de 2022, es va produir una incidència tècnica en la Sede Electrònica de l'Agència Tributària. Com a conseqüència va haver-hi un període d'indisponibilitat del servici d'aproximadament una hora entre les 13.00 i les 14.00.

En estes circumstàncies, es van constatar determinades incidències en la presentació i en el pagament de declaracions mitjançant l'obtenció del NRC.

El NRC és el codi alfanumèric que justifica el pagament d'una determinada obligació tributària per un ciutadà.

Les diferents situacions en les que es pot trobar vosté, són les següents:

  1. Si vosté va ingressar l'import, obtenint el NRC, i no podia presentar l'autoliquidació amb aquell ingrés al no reconéixer-li el sistema informàtic aquell NRC, es poden donar diversos casos:

    1. Va aconseguir presentar finalment l'autoliquidació, ja siga el 20 de juliol o posteriorment, però amb reconeixement de deute, ja anara sense ingrés o amb sol·licitud d'ajornament. En eixe supòsit, l'Agència Tributària casarà l'autoliquidació amb l'ingrés efectuat, no havent de fer nada més.

    2. No va aconseguir presentar l'autoliquidació. En eixe supòsit, disposa fins el 28 de juliol per a presentar-la, fent-ho mitjançant la utilització del primer NRC (el que li va donar error i no es va reconéixer el dia 20 de juliol), ja que actualment torna a estar disponible per al seu ús en esta presentació.

  2. En qualsevol altre cas, si estima que té una incidència pendent, este un escrit via Registre indicant detalladament les circumstàncies del mateix, inserint en el títol: “INCIDÈNCIA SEDE 20 JULIOL”.

Finalment, ens disculpem per les molèsties ocasionades i s'informa que la presentació fora de termini de les autoliquidacions afectades per esta incidència concreta no generaran recàrrecs, ni sanciones.