Saltar al contingut principal

Facturació d'empresaris i professionals

En el BOE de 6 de desembre s'ha publicat el Reial decret 1007/2023, de 5 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament que establix els requisits que han d'adoptar els sistemes i programes informàtics o electrònics que suporten els processos de facturació d'empresaris i professionals, i l'estandardització de formats dels registres de facturació.

Entre els objectius d'este Reial decret destaquen:

  • Reforçar l'obligació d'emetre factura de totes les operacions que realitzen empresaris i professionals.

  • Aconseguir que totes les operacions que es realitzen es graven en el sistema informàtic de manera segura, no manipulable, accessible i amb una estructura i format estàndards per a facilitar la llegibilitat dels registres, l'anàlisi automatitzat i la simultània remissió a l'Administració tributària.

  • Facilitar el compliment de les obligacions tributàries, tal com s'ha constatat en aquells països en què s'ha implantat l'obligació de remissió de les dades de forma prèvia, immediata o posterior al moment de realització de les operacions.

Si bé el Reglament entra en vigor a partir de l'endemà de la seua publicació al BOE, els obligats tributaris a què es referix l'article 3.1 d'este Reglament hauran de tindre operatius els sistemes informàtics adaptats a les característiques i requisits que s'establixen en el citat reglament i en la seua normativa de desenvolupament abans de l'1 de juliol de 2025.

Real Decreto 1007/2023 de 5 de diciembre,

por el que se aprueba el Reglamento que establece los requisitos que deben adoptar los sistemas y programas informáticos o electrónicos que soporten los procesos de facturación de empresarios y profesionales, y la estandarización de formatos de los registros de facturación..