Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària lliura els premis 2021-2022 del concurs nacional per a centres escolars

L'Agència Tributària ha lliurat els premis als alumnes guanyadors i finalistes del concurs nacional 2021-2022 per a centres escolars, un certamen que l'Agència ve convocant anualment en el marc de seu Programa d'Educació Cívica-Tributària i que ara reprén després del concurs celebrat el 2019, abans de la crisi sanitària. Els guardones s'han concedit en les tres modalitats existents: ‘Redacció’ per a alumnes de Tercer Cicle de Primària i d'ESO-Batxillerat-FP, i ‘Peça Publicitària’ per a alumnes d'ESO-Batxillerat-FP.

Els tres alumnes guanyadors, alumnes que l'any passat van cursar Primària i ESO en centres d'Ávila i Pontevedra, van rebre, igual que els finalistes, els premis en un acte al que van assistir familiars i professors. Després de l'entrega dels premis per part del secretari d'Estat, Jesús Gascón, i la directora general de l'Agència Tributària, Soledad Fernández Doctor, els escolars van llegir i van presentar els seus treballs, escollits entre els prèviament seleccionats per les diferents delegacions territorials de l'Agència.

Els treballs guanyadors i finalistes es publiquen en el Portal del Programa d'Educació Cívica-Tributària de l'AEAT.

La celebració del concurs forma part d'una sèrie de mesures que tenen per objecte reforçar el Programa d'Educació Cívica-Tributària que l'Agència ve desenvolupant des de l'any 2003 i que preveu intensificar i desenvolupar, d'acord amb el Pla Estratègic 2020-2023.

El programa compta amb la participació de funcionaris que impartixen xarrades a alumnes dels últims cursos d'educació primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional i universitats. Les activitats desenvolupades en els centres es completen amb activitats de formació per al professorat i jornades de portes obertes per a col·legis les 52 delegacions provincials de l'Agència.

L'any passat, 255 formadors de les diferents delegacions territorials de l'AEAT han impartit més de 2.500 hores de formació a més de 53.000 alumnes, superant així la capacitat formativa prèvia a la reducció d'esta activitat que es va produir en els anys 2020 i 2021 com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19.

L'objectiu d'estes xarrades és explicar als més joves el sentit social que té el pagament dels impostos i la seua correspondència amb la despesa pública, així com el perjuí que el frau fiscal suposa per a la societat en el seu conjunt.

S'entén així que la incorporació de continguts d'educació cívica-tributària des de l'escola fins la universitat ajuda als joves a desenvolupar un comportament solidari. Els treballs seleccionats per a este concurs nacional incorporen estos missatges i mostren la necessitat d'una correspondència ètica entre interessos personals i beneficis comuns en una societat.

Alumnes premiats en el concurs nacional 2021-2022

Categoria – ‘Redacció’ de Primària

Guanyador

- Víctor Rodríguez Mayoral, 6é de Primària del CEIP Arturo Duperier d'Ávila.

Finalistes

- Lucía Díez Pinto, 6é de Primària del CEIP Trajano de Mèrida.

- Jimena Quinteiro Espiñeira, 5é de Primària del col·legi Sagrat Cor de Jesús de Pontevedra.

Categoria – ‘Redacció’ d'ESO-Batxillerat-FP

Guanyadora

- Violeta Fortes Villaverde, 4t d'ESO del IES Sánchez Cantón de Pontevedra.

Finalistes

- Irene Virto Angulo, 1r de Batxillerat del IES Antonio Machado de Soria.

- David Bonet Montejo, 1r de Batxillerat del col·legi Lestonnac de Lleida.

Categoria – ‘Peça publicitària’

Guanyadora

- Claudia Casal Campelo, 4t d'ESO del IES Sánchez Cantón de Pontevedra.

Finalistes

- Dulce Suyapa García Amaya, 1r de Batxillerat del col·legi Daina Diana de Madrid.

- Salma Akharraz Echchaqam, Marina Beltrán Manjón, Radostina Krasimirova Voykova, Iker Larrubia Díaz, Esperanza López Martínez, Lucía Pedregosa Galiana i Marta Zapata Bibiloni, 1r de Batxillerat del IES Nou Llevant de Palma de Mallorca.