Saltar al contingut principal

Exempcions fiscals aplicades a les forces armades dels Estats membres de la Unió Europea

En el BOE de 14 de juny s'ha publicat el Reial decret 443/2023, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es desenvolupen les exempcions fiscals relatives a les Forces Armades dels Estats membres de la Unió Europea afectades a un esforç de defensa en l'àmbit de la política comuna de seguretat i defensa i s'establix el procediment per a la seua aplicació, i pel qual es modifica el Reglament dels Impostos Especials, aprovat pel Reial decret 1165/1995, de 7 de juliol.

Les modificacions en matèria de l'IVA i dels Impostos Especials establixen un règim d'exempcions d'ambdós impostos, similar al que ja estava previst per a les forces armades de qualsevol Estat part del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN).

Este règim d'exempcions s'amplia a les forces armades dels Estats membres que participen en activitats en el marc de la política comuna de seguretat i defensa.

D'aquesta manera, es declaren exemptes les entregues, importacions i adquisicions intracomunitàries de béns realitzades per les referides forces armades, per al seu ús o del personal civil al seu servici, així com per al subministrament dels menjadors o cantines de les mateixes.

Real Decreto 443/2023, de 13 de junio,

por el que se aprueba el Reglamento por el que se desarrollan las exenciones fiscales relativas a las Fuerzas Armadas de los Estados miembros de la Unión Europea afectadas a un esfuerzo de defensa en el ámbito de la política común de seguridad y defensa y se establece el procedimiento para su aplicación, y por el que se modifica el Reglamento de los Impuestos Especiales, aprobado por el Real Decreto 1165/1995, de 7 de julio.