Saltar al contingut principal

Conflicte núm. 13bis. Impost sobre el valor afegit. Aplicació indeguda del règim especial de criteri de caixa en una operació de compravenda d'immobles al comptat. Societat venedora

Les operacions declarades consistixen, en primer lloc, en la separació de dos socis (MMDD i PPAA) de l'entitat DSM SLU mitjançant la transmissió de les seues participacions a la societat, pactant el cobrament de forma ajornada. En segon lloc, se'n recorda una operació de venda d'immobles per la societat DSM SLU a una societat interposada familiar (FRP SL) de la que són titulars els transmitents de les participacions i els seus fills, determinant-se el pagament igualment de forma ajornada i acollint-se DSM SLU al règim especial de criteri de caixa.

En l'Informe es declara que existix conflicte en l'aplicació de la norma tributària en l'operativa descrita al tractar-se, pel costat de la venedora, d'una operació de venda d'immobles pactada al comptat en la que s'aplica indegudament l'ajornament per ajornament baix el Règim especial del criteri de caixa.