Saltar al contingut principal

Sol·licituds de devolució de l'IRPF 2019-2023 per pensionistes que van realitzar aportacions a mutualitats

L'AEAT està treballant de manera coordinada amb la Seguretat Social, i altres organismes, amb l'objectiu d'atendre les sol·licituds de devolució per a mutualistes (D T 2a LIRPF) tan prompte com siga possible i amb els menors inconvenients per als ciutadans.

Per fer-ho, està previst que el 20 de març s'habilite un senzill formulari que permeta canalitzar totes les sol·licituds per a la seua resolució a partir de la informació de la que disposa l'Agència, així com de la informació sobre la vida laboral dels sol·licitants que l'AEAT recull de la Seguretat Social i altres organismes.

Per tant, no serà necessari adjuntar a la sol·licitud cap tipus de documentació, atès que, en general, l'AEAT ja comptarà amb la informació precisa per a la resolució de la sol·licitud.

No obstant això, en cas que no siga possible resoldre una sol·licitud concreta amb la informació disponible es podrà requerir els interessats a posteriori l'aportació de la documentació que resulte necessària.

Tant el formulari de sol·licitud com la informació relativa a este procés es posarà a disposició dels interessats a través de la Sede electrònica de l'AEAT (https://sede.agenciatributaria.gob.es ).

Este formulari es podrà utilitzar per a sol·licitar totes les devolucions corresponents al període 2019-2023, si bé per a 2023, en la majoria dels casos el càlcul ja apareixerà en Renda Web i l'ajustament s'aplicarà automàticament en la declaració. Per a aquells casos en els que l'AEAT no compte amb informació suficient, no podrà oferir el càlcul en les dades fiscals, però per a sol·licitar l'ajustament serà suficient amb presentar el mateix formulari utilitzat per als anys anteriors.