Model 200. Declaració de l'impost sobre societats 2019

4.3.3.2 Desglossament de bases negatives: Estructura de la pantalla de desglossament

En la columna "pendent d'aplicació a principi de període", es reflectirà l'import de les bases imposables negatives que estiguessin pendents de compensar a principi del període impositiu, indicant l'any en el que es van haver generat.

En la columna "aplicada en aquesta liquidació", es reflectirà l'import de les bases imposables negatives que es compensin durant aquest període impositiu, segons l'any en el que es van haver generat.

En la columna "pendent d'aplicació en períodes futurs", el formulari d'emplenament reflectirà l'import de les bases imposables negatives que quedin pendents de compensar en períodes futurs. No s'inclou l'import de la base imposable que, si escau, hagi pogut generar-se durant el període impositiu objecte de declaració.

La fila «Compensació de base any 2019 (*)» només haurà de complimentar-se si l'entitat declarant té bases imposables negatives per un altre període impositiu iniciat també el 2019 però inferior a 12 mesos i previ al període impositiu que és objecte de declaració.

En el cas d'entitats període impositiu del qual no es correspongui amb l'any natural o que tinguin període impositiu partit, les bases imposables negatives de períodes anteriors pendents de compensació hauran d'incloure's com procedents de l'any en què l'exercici s'hagi iniciat.