Salta al contingut principal
Model 200. Declaració de l'impost sobre societats 2019

4.3.3.13 Rendes que no limiten la compensació de bases imposables. Clau 01509 Rendes corresponents a la reversió de deteriorament

La disposició transitòria setzena de la LIS en el seu apartat 8 estableix que la limitació a la compensació de bases imposables negatives establerta en l'article 26.1 de la LIS, no resultarà d'aplicació en l'import de les rendes corresponents a la reversió de les pèrdues per deteriorament dels valors representatius de la participació en el capital o en els fons propis d'entitats generades en períodes impositius iniciats amb anterioritat a 1 de gener de 2013, sempre que les pèrdues per deteriorament deduïts durant el període imposi­tivo en què es van generar les bases imposables negatives que es pretenen compensar haguessin representat, com a mínim, el 90 per cent de les despeses deduïbles d'aquest període. En cas que l'entitat tingués bases imposables negatives generades en diversos períodes iniciats amb anterioritat a 1 de gener de 2013, aquest requisit podrà complir-se mitjançant el còmput agregat del conjunt de les despeses deduïbles d'aquests períodes impositius.

Per tant, les entitats hauran de consignar en aquesta clau [01509] l'import corresponent a aquestes rendes en els termes establerts en l'apartat anterior.

L'import que es consigni en aquesta clau [01509] es tindrà en compte per determinar el im­porte de la clau [00547] que estarà afectat per l'aplicació de la corresponent limitació establerta per a la compensació de bases imposables negatives.