Model 200. Declaració de l'impost sobre societats 2019

11.2.2.6 Desglossament de la compensació de quotes per pèrdues de cooperatives

Estructura de la pantalla

En la columna "pendent d'aplicació a principi de període", es reflectirà l'import de les quotes negatives que estiguessin pendents de compensar a principi del període, indicant l'any en el que es van haver generat. No s'inclou l'import de la quota negativa que, si escau, hagi pogut generar-se durant el període impositiu objecte de declaració.

En la columna "aplicada en aquesta liquidació", es reflectirà l'import de les quotes negatives que es compensin durant aquest període, segons l'any en el que es van haver generat.

En la columna "pendent d'aplicació en períodes futurs", Societats Web reflectirà l'import de les quotes negatives que quedin pendents de compensar en períodes futurs.

El camp límit disponible en "Aplicat en aquesta liquidació" mostra el límit disponible en cada moment per a la compensació de quotes negatives de períodes anteriors.

Detall de les compensacions per pèrdues de cooperatives

Les societats cooperatives que a l'inici del període impositiu objecte de declaració, tinguin pendents de compensar quotes íntegres negatives de períodes impositius anteriors, hauran de detallar per a cada any del que siguin procedents aquestes quotes, l'import pendent de compensar a l'inici del període impositiu, l'import aplicat en la liquidació, així com l'import relatiu al saldo pendent d'aplicar per a períodes impositius futurs.

La fila «Compensació de quota any 2019 (*)» només haurà de complimentar-se en cas que la societat cooperativa tingui quotes íntegres negatives pendents de compensar generades en un altre període impositiu iniciat el 2019, però inferior a 12 mesos i previ a l'exercici declarat.

Quant al límit temporal per a la compensació de les quotes negatives, les quotes íntegres negatives, es podran compensar amb les quotes íntegres positives dels períodes impositius següents sense límit temporal algun. No obstant això, per al 2015 i 2016 sí que existeix un límit quantitatiu de compensació, establert en la disposició transitòria vuitena de la Llei 20/1990.

L'import total de la columna "aplicat en aquesta liquidació" no podrà excedir, en cap cas, de la quantitat positiva reflectida en el camp corresponent a la quota íntegra prèvia.