Manual d'activitats econòmiques. Obligacions fiscals d'empresaris i professionals residents en territori espanyol

12.2 Comparació de documents electrònics - Codi Segur de Verificació (CSV)

L'Agència Tributària ofereix una aplicació accessible tant des d'Internet com des de l'App de l'AEAT, que permet comparar documents i així comprovar l'autenticitat i integritat d'un document pertanyent a la gestió documental de l'Agència Tributària a través del codi segur de verificació-CSV-.

El document administratiu emès per l'Agència Tributària porta imprès en el peu del seu primer full el CSV Es pot conèixer l'autenticitat d'aquest document en el web de l'Agència Tributària accedint a l'opció “Comparació de documents mitjançant codi segur de verificació (CSV)” on s'introduiran els dígits del CSV que apareix en el peu de la primera pàgina del document enviat. En el cas de l'App, a més de poder introduir el CSV, és possible llegir el codi QR per mitjà de la cambra del dispositiu.

Amb caràcter general no s'exigeix identificació, no obstant això, en supòsits especials s'exigirà, a més del CSV, la identificació amb un certificat electrònic, amb DNIE o amb Cl@ve.

En introduir el CSV, es visualitzarà el document administratiu al que està vinculat aquest codi, de manera que es podrà comprovar la identitat entre el document rebut i el que es troba a la seu electrònica de l'AEAT.

imatge pantalla comparació de documents amb CSV

També podrà comprovar l'autenticitat de les Targetes d'Identificació Fiscal amb codi electrònic. Disposant del Codi Electrònic subministrat en la “Comunicació de la Targeta Acreditativa del número d'identificació fiscal (NIF)”, pot verificar-se la validesa d'aquesta Targeta i, addicionalment, accedir a la seva visualització.

Enllaç a comparació de documents