Saltar al contingut principal
Manual pràctic IVA 2021

Eines d'assistència virtual en el IVA

El web de la AEAT disposa d'un «Assistent virtual de IVA (AVIVA)» per resoldre els dubtes plantejats en relació amb aquest Impost.

La utilització d'aquesta eina és molt senzilla:el contribuent únicament ha de formular la seva pregunta a la capseta corresponent i mantenir una conversa amb l'Assistent.En cas de disposar de Cl@ve o certificat digital, podrà descarregar-se la resposta obtinguda en format PDF.

L'assistent virtual de IVA compte amb eines complementàries d'assistència virtual de IVA per analitzar determinades qüestions que revesteixen d'una complexitat més gran (Localitzador, Qualificador immobiliari, Calculadora de terminis per a modificació de BI i altres rectificacions, Calculadora de prorrates i Calculadora de sectors diferenciats).A més, s'afegeix un «Assistent virtual específic sobre el SII» i la «Calculadora de terminis del SII».

En cas de necessitar més informació, el contribuent pot contactar a través del xat amb un especialista en IVA de l'Administració Digital Integral (ADI) en horari de 9:00 a 19:00 h de dilluns a divendres, o remetre una sol·licitud d'informació tributària a través de l'eina INFORMA+ per obtenir una resposta per escrit personalitzada.